Slivkový koláč
Hrnčekový slivkový koláč s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci, ale
výsledok poteší.* Tohto roku bohatá úroda sliviek.
24 ks porcií |
30-35 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme spolu s vanilínovým a kryštálovým cukrom do penista. Pridáme vlažné mlieko, zašľaháme. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť a primiešame do cesta. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec pridáme aj mletú škoricu, ale nemusí byť.
- Suroviny na plnku. Tvaroh zmiešame s vanilkovým pudingom a vanilínovým cukrom.
- Slivky umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme a vyberieme kôstky. Menší plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme pripravené cesto. Na cesto rozložíme slivky reznou stranou nadol. Do medzier medzi slivky lyžicou dáme tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista.
- Po upečení koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, pokrájame. Dobrú chuť.
- Bohatá úroda sliviek...
- Zavárané slivky na zimu bude pre vnúčatá a celú rodinu.