Makový koláč

Hrnčekový makový koláč s čerešňami z plechu

Autor receptu: jurka

Jednoduchý hrnčekový recept. Hrnček = cca 250 ml

10
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru dáme vyhriať na 180 °C. Vo väčšej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku, prášok do pečiva, celý mak, štipku soli, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre vymiešame.
  2. Plech vymastime a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme. Bohato posypeme vykôstkovanými čerešňami.
  3. Pečieme 30 minút pri 180 °C. Po vybratí z rúry posypeme vanilkový cukrom.
  4. Najlepší je s čerstvými čerešňami, ale môžeme použiť aj kompót. Rovnako je chutný so slivkami alebo aj bez ovocia. Cesto je možné použiť aj na muffiny alebo ho piecť v bábovkovej forme.