Makový koláč
Hrnčekový makový koláč s čerešňami z plechu
Autor receptu: jurka
Jednoduchý hrnčekový recept. Hrnček = cca 250 ml
10 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru dáme vyhriať na 180 °C.
Vo väčšej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku, prášok do pečiva, celý mak, štipku soli, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre vymiešame.
- Plech vymastime a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme. Bohato posypeme vykôstkovanými čerešňami.
- Pečieme 30 minút pri 180 °C.
Po vybratí z rúry posypeme vanilkový cukrom.
- Najlepší je s čerstvými čerešňami, ale môžeme použiť aj kompót. Rovnako je chutný so slivkami alebo aj bez ovocia.
Cesto je možné použiť aj na muffiny alebo ho piecť v bábovkovej forme.