Slivkový zákusok

Hrnčekový krehký slivkový pudingový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Znamenitý zákusok. Šťavnatý, sladkokyslej chuti po slivkách. Upečte a určite si pochutnáte.* Hrnček má objem 2,5 decilitra.

45 minút
na 170-175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky ingrediencie - múku, štipku soli, prášok do pečiva, cukor, olej, celé vajcia, kyslú smotanu vymiešam vareškou vo väčšej miske a dokončím miesenie ručne na vláčne mäkké cesto. Cesto rukami – prstami roztlačím - nie na hladko, sú tam stopy po roztlačení cesta prstami - na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 x 30 x 6 cm a viac. Vyšší plech je lepší. Plech s cestom dám do chladničky.
  2. Teraz je na rade pudingový krém: Z mlieka, pudingových práškov, cukru uvarím puding a hneď do neho vmiešam maslo. Musí sa spojiť s horúcim pudingom. Odstavím nabok trochu vychladnúť.
  3. Na vychladené cesto husto v jednej vrstve naukladám polovice sliviek reznou stranou hore. V prípade potreby si ochutím.
  4. Slivky zalievam teplým pudingovým krémom a rozotriem ho tak, aby zakryl všetky slivky, celý povrch na celom plechu.
  5. Vrch pudingového krému posypem strúhaným kokosom zmiešaným s trochou cviklového prášku.
  6. Pečiem v rúre predhriatej na 170-175 stupňov okolo 45 minút. Riaďte sa svojou rúrou.
  7. Zákusok musí riadne vychladnúť, až potom ho nakrájam.