Slivkový zákusok
Hrnčekový krehký slivkový pudingový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Znamenitý zákusok. Šťavnatý, sladkokyslej chuti po slivkách. Upečte a určite si pochutnáte.* Hrnček má objem 2,5 decilitra.
Postup
- Cesto: Všetky ingrediencie - múku, štipku soli, prášok do pečiva, cukor, olej, celé vajcia, kyslú smotanu vymiešam vareškou vo väčšej miske a dokončím miesenie ručne na vláčne mäkké cesto. Cesto rukami – prstami roztlačím - nie na hladko, sú tam stopy po roztlačení cesta prstami - na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20 x 30 x 6 cm a viac. Vyšší plech je lepší. Plech s cestom dám do chladničky.
- Teraz je na rade pudingový krém: Z mlieka, pudingových práškov, cukru uvarím puding a hneď do neho vmiešam maslo. Musí sa spojiť s horúcim pudingom. Odstavím nabok trochu vychladnúť.
- Na vychladené cesto husto v jednej vrstve naukladám polovice sliviek reznou stranou hore. V prípade potreby si ochutím.
- Slivky zalievam teplým pudingovým krémom a rozotriem ho tak, aby zakryl všetky slivky, celý povrch na celom plechu.
- Vrch pudingového krému posypem strúhaným kokosom zmiešaným s trochou cviklového prášku.
- Pečiem v rúre predhriatej na 170-175 stupňov okolo 45 minút. Riaďte sa svojou rúrou.
- Zákusok musí riadne vychladnúť, až potom ho nakrájam.