Hrnčekový koláč s jogurtom

inustek - fotkainustek, 1. júla 2014
Hrnčekový koláč s jogurtom
Foto: inustek

ďalšia hrnčeková rýchlovka. Super, keď máte v chladničke veľa jogurtov :D

15
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2
1
1 hrnček
2. cesto:
3/4 hrnčeka
2 - 2,5 hrnčeka
2
1
1




Postup

  1. 1

    Prvé cesto pripravíme tak, že zmiešame olej, vajcia, mlieko a cukor. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom.

  2. 2

    V druhej miske zmiešame všetky suroviny na 2. cesto. T.j. cukor, jogurty, vajcia, vanilkový cukor a vanilkový puding. Jogurty možno použiť akékoľvek. Ja som použila čokoládové aj ovocné. Dala som päť 150g jogurtov.

  3. 3

    Na pomastený a vysypaný hlbší plech dáme polovicu prvého cesta, na to cik-cak vylejeme jogurtové cesto a zalejeme zvyškom prvého cesta. Upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

anina6
veľmi dobre a sviežo vyzerá tvoj koláčik. tiež máme radi jogurtové. a jogurt si robím svoj, tak najbližšie vyskúšam. díky za inšpiráciu.
kukulienka71
@inustek , aj keď ja hrnčekovým receptom moc nedôverujem, tvoj mi dnes prišiel veľmi vhod, mala som veľký biely jogurt a pár dní otvorenú zakysanku, tak som upiekla túto rýchlovku k poobedňajšej káve:-) dala som do jogurtu banánový puding a mala som aj 2 nevzhľadné prezretejšie banány, tak som ich tam šupla pre umocnenie chuti. Koláčik je výborný, tak ako píše @anina6 , svieži od jogurtu, proste, príjemne ma prekvapil. Mám dojem, že bude ešte chutnejší dobre vychladený zajtra na raňajky;-) Dávam 5*, ukladám a s vďakou odporúčam:-)

inustek
@anina6 , s domácim jogurtom bude ešte lepší :)
ďakujem za vyskúšanie recepty, @kukulienka71 , som rada, že chutil. V povodnom recepte bol biely jogurt a na to mali ísť broskyne. Keďže som použila "farebné" jogurty, ovocie som tam nedávala a myslím, že v tejto kombinácii mi tam ani nechýbalo.
@vodnarka , 3dcl je asi veľa, použila som asi 2-2,5 dcl hrnček. Cesto je na vacsi plech.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia