Hrnčekový jablkový koláč

Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je čas jabĺk a tak potešte svojich blízkych, jednoduchá príprava, istý výsledok.

35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na cesto.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 29x39 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pripravíme jablká, ktoré ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky, posypeme škoricou a premiešame. Tvaroh dáme do misky, premiešame s vanilínovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou.
  3. Jablká a tvaroh dáme na vrch koláča - viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista.
  4. Upečený koláč necháme trocha vychladnúť.
  5. Napokon posypeme práškovým cukrom (menšia ochutnávka). Dobrú chuť.