Na úvod dodatočne píšem: Nečakajte klasické nadýchané piškótové cesto. Koláčiky sú skôr hutnejšie. Kakaový pripomína brownies. Mne takéto cesta veľmi chutia, nesľubujem že budú aj Vám. Kakaový koláčik: v keramickom hrnčeku zmiešame múku, kakao, cukor, kypriaci prášok, vanilku a štipku soli.
Pridáme olej a "mlieko" a vidličkou vymiešame cestíčko.
Koláčik môžeme upiecť v hrnčeku, v ktorom sme ho miešali. Ja som ho kvôli foteniu piekla v inom. Pečieme v mikrovlnej rúre, program varenie, 800W 1 minútu.Ideálne je hmotu rozdeliť do dvoch menších hrnčekov. Lepšie sa "upečú".
Banánový koláčik: polovicu menšieho, zrelého banánu (alebo štvrtinu ak je bežnej veľkosti) roztlačíme v hrnčeku, pridáme lyžičku oleja
a cukor.
Do hrnčeka pridáme "mlieko" a premiešame.
Pridáme múku, vanilku, soľ a kypriaci prášok. Vymiešame cestíčko.
Môžeme pridať oriešky, čokoládu či sušené ovocie.
A ešte zopár vlašských :)
Pečieme v mikrovlnej rúre, program varenie, pri 800W 1 minútu. Ideálne je hmotu rozdeliť do dvoch menších hrnčekov. Lepšie sa "upečú".
Čas si bude musieť zrejme každý vyskúšať na svojej mikrovlnke sám (pri výkone 700W to vraj boli aj 2 minúty)
Pozor na príliš dlhé pečenie - ak to preženieme s časom, kakaový koláčik stvrdne, banánový bude ako žuvačka. Mne stačí vždy 1 minúta.
Ak miešam obe cesta v jednom vyššom hrnčeku pridávam asi 10 - 20 sekúnd.
Mne najviac chutí práve takýto mix oboch koláčikov so sušenými brusnicami.