Hrnčeková rýchla bábovka

Autor receptu: diabambulka

Raňajková klasika...

Suroviny

Postup

  1. /Na vylepšenie chuti môžete pridať orechy, hrozienka, sušené marhule prípadne sušený ananás/ HRNČEK = 200 ml Múku, cukor, olej, soľ, vajce, mlieko, prášok do pečiva spolu dobre premiešame a pridáme hrozienka poprípade nakrájané sušené ovocie. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej si primiešame kakaový prášok. Bledé cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Potom nalejeme tmavé cesto a opäť bledé cesto. Dáme piecť. Pečieme pri teplote 150 stupňov Cellzia pomaly asi 60 minút. Upečenú vyklopíme a necháme vychladnúť. Táto bábovka je veľká, robievam ju v tortvej forme-ale nemám rada tento tvar pretože môj kolega mi raz povedal že to vyzerá ako koleso od traktora :-(