Ovocný koláč
Hrnčeková mramorovaná ovocná bublanina (fotorecept)
Autor receptu: helena10
K nedeľnej káve.
Postup- Klasická bublanina s ovocím vylepšená orechami a vrch pofŕkaný čokoládovou polevou. Jahody som doplnila čučoriedkami z kompótu, aby bolo dosť ovocia. Ovocie sa dá použiť akékoľvek čerstvé, kompótované i mrazené.
Mlieko je v chladničke.
- Vyšľahám vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávam a opatrne primiešam olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
- Tretinu tohto klasického cesta som vyliala na vymastený a strúhankou vysypaný menší plech (22 x 28 cm). Do zvyšného cesta som pridala mleté orechy aj mlieko. Hustotu viete posúdiť od oka. Ak je zmes redšia, pridávam orechy alebo múku. Hustú zriedim mliekom.
- Cesto vylepšené orechmi som naliala na klasické cesto. Navrch som naukladala jahody obalené v troške múky a ešte som pridala čučoriedky z kompótu, aby ovocia bolo dosť.
- Piekla som vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. A je upečený.
- Upečený koláč som riadne pofŕkala čokoládovou polevou.
- Rez koláča:
- Veľmi chutil.
|