Hrnčeková bábovka s citrónovou polevou a farebnými cukríkmi
Autor receptu: petuska25
Táto bábovka je veľmi obľúbená u nás doma a každý raz experimentujem so základným cestom. NIekedy pridám do cesta 1/2 šálky kokosu alebo 1 škoricový cukor aby mala peknú vôňu. Naposledy som si ju dozdobila citrónovou polevou vlastnej výroby, lebo nemám rada tú z obchodu .
12 porcií |
15 minút príprava |
75 minút na 160 °C |
Postup
- Klasicky si v mise pripravíme cesto.
- Bábovkovú formu dobre vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej 3/4 cesta. do zvyšku primiešame holandské kakao a nalejeme do bieleho cesta.
- Pomaly upečieme vo vyhriatej rúre.
- V miske si zatiaľ môžeme z uvedených ingrediencií pripraviť hladkú citrónovú polevu, ktorú potom po upečení a vychladnutí bábovky, rovnomerne rozotrieme po celom vrchu a necháme ju pekne stiecť. Môžeme posypať farebnými cukríkmi alebo čokoládovými hoblinkami.