Hriešna torta (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Famózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým najnáročnejším gurmánom. Tak, ako každá čokoládová torta hodí sa na slávnostné príležitosti a je zárukou úspechu u všetkých konzumentov, ktorých ovládla neodolateľná chuť kvalitnej čokolády. Zárukou úspechu je používanie naozaj kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa. Kto ju však raz ochutná, už jej neodolá. Nesmela chýbať ani pri oslave narodenín troch našich vnukov.

12
porcií
60 minút
príprava
45-60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli a udržujeme tekutú.
  2. Maslo ss práškovým cukrom a soľou utrieme do peny.
  3. Pozvoľna primiešame všetky žĺtky a rozpustenú čokoládu.
  4. Vyšľaháme sneh z bielkov. Postupne zašľahávame všetok kryštálový cukor.
  5. Tretinu snehu vmiešame do žĺtkovej hmoty. Zbytok premiešame s preosiatou múkou a potom obe hmoty zľahka spojíme.
  6. Naplníme tortovú formu s priemerom 26cm a pečieme na 180stC 45-60minút.
  7. Upečený korpus necháme dobre vychladnúť. Povrch upečeného cesta sa nafúkne a potom popraská, čo u tohto typu cesta je bežné a nie je na závadu.
  8. KRÉM: rozsekať čokoládu na malé kúsky. Dáme variť 200ml mlieka s vanilkovým cukrom. V zbytku mlieka rozmiešame puding a 2 žĺtky,vlejeme do horúceho mlieka a miešame až vznikne hustý krém. Potom hneď pridáme posekanú čokoládu a znovu miešaame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
  9. Vyšľaháme šľahačku a zľahka primiešame do úplne vychladnutého čokoládového krému. Ochutíme likérom a približne na 2 hhodiny dáme do chladničky.
  10. DOHOTOVENIE: Korpus rozdelíme na tri pláty, pokropíme likérom, potrieme krémom a zložíme. Korpus uložíme na hárky papiera/viď. foto/, ktoré po ozdobení ľahko vyberieme a podklad zostane čistý.
  11. Celý povrch potrieme krémom, na povrchu utvoríme vĺnky a posypeme vrstvou čokoládových ozdôb z bielej i tmavej čokolády.
  12. Prajem DOBRÚ CHUŤ!