Krémová batatová polievka
Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka
Autor receptu: siuuu
Hrejivá a voňavá. Jemne alebo viac pikantná, podľa toho koľko korenia pridáte. V zime dokonale zahreje a prevonia kuchyňu.
4 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno. Bataty a jablká očistíme a pokrájame na menšie kocky. Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané jablká, pokrájané strúčiky cesnaku, chvíľu podusíme.
- Pridáme očistené a na malé kúsky pokrájané bataty, korenie garam masala aj karí (s korením radšej opatrne - ja som šupla celú dávku a polievka je riadne pikantná), premiešame a zalejeme teplým zeleninovým vývarom. Varíme do mäkka (cca 20 minút) a nakoniec rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je treba, dochutíme soľou.
- Medzitým ako sa varí polievka si urobíme krutóny z chlebíka, a to tak, že krajíčky chleba nakrájame na čo najmenšie prúžky a opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Ja som narýchlo opiekla aj tenké plátky jablka.