Krémová batatová polievka

Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka

Autor receptu: siuuu

Hrejivá a voňavá. Jemne alebo viac pikantná, podľa toho koľko korenia pridáte. V zime dokonale zahreje a prevonia kuchyňu.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno. Bataty a jablká očistíme a pokrájame na menšie kocky. Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané jablká, pokrájané strúčiky cesnaku, chvíľu podusíme.
  2. Pridáme očistené a na malé kúsky pokrájané bataty, korenie garam masala aj karí (s korením radšej opatrne - ja som šupla celú dávku a polievka je riadne pikantná), premiešame a zalejeme teplým zeleninovým vývarom. Varíme do mäkka (cca 20 minút) a nakoniec rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je treba, dochutíme soľou.
  3. Medzitým ako sa varí polievka si urobíme krutóny z chlebíka, a to tak, že krajíčky chleba nakrájame na čo najmenšie prúžky a opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Ja som narýchlo opiekla aj tenké plátky jablka.