Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou

alexdidi - fotkaalexdidi, 7. júna 2010
Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou
Foto: alexdidi
4
porcie

Suroviny

500 g
500 ml
250 ml
2 PL
2 PL
4 ks
100 g
2 ČL
2 PL
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vývare s bazalkou, petržlenovou vňaťou a vegetou uvaríme hrášok do mäkka a po miernom vychladnutí vymixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku,zalejeme smotanou, pridáme prepasírovaný hrášok, čierne korenie, príp. soľ a ešte chvíľu povaríme miernym varom.

  3. 3

    Vo vode s octom a soľou varíme stratené vajcia asi 2 minúty tak, aby žĺtka zostali tekuté.

  4. 4

    Hráškový krém servírujeme so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou, bazalkou, petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: