Zeleninová polievka

Hráškovo-mrkvová polievka s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Rychlá, jednoduchá a chutná jarná polievočka. Vždy na nej pochutíme.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu spolu trochu restujeme, pridáme hrášok (čerstvý alebo mrazený) a ešte chvíľu spolu restujeme až zelenina trochu zmäkne. Zalejeme vývarom alebo vodou, osolíme a varíme pokiaľ zelenina nebude mäkká.
  2. Z múky a vajca vymiesime tuhe cesto, urobíme bochník a na hrubšom strúhadle nastrúhame na mrveničku. Pridáme do vriacej polievky a ešte 2 - 3 minúty povaríme (ak mrveničky bude viac, tak ju nemusíte pridávať celú, odložte na neskoršie použitie). Dobrú chuť.