Hráškovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami

Autor receptu: lenkac

Rýchla na prípravu, lacná na suroviny a veľmi obľúbená u nás.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na halušky. Pripravíme si ich skôr, lebo je dobré, keď chvíľku postoja, kým sa polievka spraví. Zmiešame krupicu, soľ, vajíčko, maslo (izbovej teploty) a petržlenovú vňať dokopy. Ak je potrebné, tak pridáme aj trošku olivového oleja.
  2. Polievka: na masle (prípadne olivový olej) si opražíme hrášok a mrkvu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Pridáme nové korenie. Varíme, kým nie je zeleniny hotová.
  3. Pred koncom uvarenia zeleniny nahádžeme halušky do polievky a varíme ešte asi 5 - 7 minút.
  4. Na záver pridáme do polievky ešte maslo pre lepšiu chuť (malú kocku, alebo podľa chuti a potreby).
  5. Dobrú chuť :)