Hráškovo-mrkvová polievka s krupicovými haluškami
Autor receptu: lenkac
Rýchla na prípravu, lacná na suroviny a veľmi obľúbená u nás.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na halušky. Pripravíme si ich skôr, lebo je dobré, keď chvíľku postoja, kým sa polievka spraví. Zmiešame krupicu, soľ, vajíčko, maslo (izbovej teploty) a petržlenovú vňať dokopy. Ak je potrebné, tak pridáme aj trošku olivového oleja.
- Polievka: na masle (prípadne olivový olej) si opražíme hrášok a mrkvu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Pridáme nové korenie. Varíme, kým nie je zeleniny hotová.
- Pred koncom uvarenia zeleniny nahádžeme halušky do polievky a varíme ešte asi 5 - 7 minút.
- Na záver pridáme do polievky ešte maslo pre lepšiu chuť (malú kocku, alebo podľa chuti a potreby).
- Dobrú chuť :)