Hráškové krupoto
Hráškové krupoto s marinovaným ovčím syrom v parmezánovom oleji
Autor receptu: redakcia
Postup- Deň pred prípravou jedla založíme parmezánový olej: Kôru
z parmezánu a ovčí syr ponoríme
do olivového oleja a necháme
vylúhovať pri izbovej teplote.
- Šalotku s cesnakom nakrájame
najemno a restujeme na oleji dozlatista.
Pridáme hrášok, podlejeme
vývarom a povaríme cca 4 minúty. Potom dochutíme a rozmixujeme dohladka.
- Krúpy uvaríme v osolenej
vode „al dente“ a scedíme. Krúpy pridáme do
panvice s hráškom a posypeme parmezánom.
Nakoniec pridáme
maslo, aby bolo krupoto
krémovité.
- Zeleninu nakrájame na menšie
porcie a blanšírujeme v horúcej vode, potom zeleninu vyberieme a
ponoríme do ľadu.
- Oblanšírovanú zeleninu dáme na panvicu s trochou masla,
prehrejeme a osolíme. Servírujeme s krupotom pokvapkaným
parmezánovým olejom a s nakladaným ovčím syrom.
|