Hráškové krupoto

Hráškové krupoto s marinovaným ovčím syrom v parmezánovom oleji

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Deň pred prípravou jedla založíme parmezánový olej: Kôru z parmezánu a ovčí syr ponoríme do olivového oleja a necháme vylúhovať pri izbovej teplote.
  2. Šalotku s cesnakom nakrájame najemno a restujeme na oleji dozlatista. Pridáme hrášok, podlejeme vývarom a povaríme cca 4 minúty. Potom dochutíme a rozmixujeme dohladka.
  3. Krúpy uvaríme v osolenej vode „al dente“ a scedíme. Krúpy pridáme do panvice s hráškom a posypeme parmezánom. Nakoniec pridáme maslo, aby bolo krupoto krémovité.
  4. Zeleninu nakrájame na menšie porcie a blanšírujeme v horúcej vode, potom zeleninu vyberieme a ponoríme do ľadu.
  5. Oblanšírovanú zeleninu dáme na panvicu s trochou masla, prehrejeme a osolíme. Servírujeme s krupotom pokvapkaným parmezánovým olejom a s nakladaným ovčím syrom.