Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: zuzkabluzka
Jednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi k trocha nasladlej chuti hrasku. Posudte sami :)
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Mrazeny hrasok povarime asi 10 minut, scedime a nechame vychladnut, potom ho dame do mixera, kde pridame aj chlebovu striedku, vajce, struhany syr. Ochutime nastruhanou citronovou korou a osolime. Vsetko dobre rozmixujeme na zelenu hmotu. :)
- Hraskovu hmotu privedieme do spravnej konzistencie, ak je husta, pridame vajce, ak sa nam naopak zda riedka, mozme pridat este chlebovu striedku, alebo syr.
Pripravime struhanku na obalovanie.
- Teraz rucne vypracujeme hraskove gulicky, ktore obalime v struhanke.
- Plech vystelieme papierom, kazdu gulicku potom mierne stlacime, aby sa podobali na fasirky, pokvapkame olivovym olejom a dame upiect do zlatova na 180°. Ja ich pocas pecenia otocim a znova trochu pokvapkam olivovym olejom.
- Medzitym si pripravime aj paradajkovu salsu. Na olivovy olej dame spenit cibulu a cesnak, pridame passatu, olupane paradajky, alebo pretlak...skratka nieco paradajkove a povarime, kym nam salsa nezhustne. Ochutime, mozme pridat bazalkove listy.
Nakoniec len dame salsu na vacsi tanier a pridame upecene fasirky.
- Vyborne su so zemiakovou kasou, alebo s cerstvym chlebom. :)