Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Jednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi k trocha nasladlej chuti hrasku. Posudte sami :)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrazeny hrasok povarime asi 10 minut, scedime a nechame vychladnut, potom ho dame do mixera, kde pridame aj chlebovu striedku, vajce, struhany syr. Ochutime nastruhanou citronovou korou a osolime. Vsetko dobre rozmixujeme na zelenu hmotu. :)
  2. Hraskovu hmotu privedieme do spravnej konzistencie, ak je husta, pridame vajce, ak sa nam naopak zda riedka, mozme pridat este chlebovu striedku, alebo syr. Pripravime struhanku na obalovanie.
  3. Teraz rucne vypracujeme hraskove gulicky, ktore obalime v struhanke.
  4. Plech vystelieme papierom, kazdu gulicku potom mierne stlacime, aby sa podobali na fasirky, pokvapkame olivovym olejom a dame upiect do zlatova na 180°. Ja ich pocas pecenia otocim a znova trochu pokvapkam olivovym olejom.
  5. Medzitym si pripravime aj paradajkovu salsu. Na olivovy olej dame spenit cibulu a cesnak, pridame passatu, olupane paradajky, alebo pretlak...skratka nieco paradajkove a povarime, kym nam salsa nezhustne. Ochutime, mozme pridat bazalkove listy. Nakoniec len dame salsu na vacsi tanier a pridame upecene fasirky.
  6. Vyborne su so zemiakovou kasou, alebo s cerstvym chlebom. :)