Hrášková polievka kyslá

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 22. júla 2015

Túto polievku robievam v lete keď, je dosť zeleného čerstvého hrášku. Je to polievka, ktorá sa dá jesť teplá aj studená.

8
porcií
15 minút minút
príprava
20 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 ks
750 ml polotučné
50 g
1 ks
1 PL
2 PL
4 ks
2 lístky
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Toto množstvo je na 4 litre polievky. Do hrnca dám variť očistené a nakrájané zemiaky. Zalejem vodou asi do 3/4 hrnca osolím a pridám nové korenie s bobkovým listom. Mlieko si zatiaľ pripravím do hlbšiej nádoby s múkou a dobre vymiešam, aby neostali hrčky z múky. Ak sú zemiaky v hrnci uvarené pridám šťavu z citróna a cukor Ďalej varím prilejem pripravené mlieko a počkám nech sa znovu rozvarí. Potom pridám zelený hrášok a nechám asi 5 minút povariť. Ochutnám a dochutím ako mám rád. odstavím zo sporáka a nechám aspoň 15 minút postáť. Tato polievka je sladko - kyslá, zdravá a osviežujúca v týchto teplých dňoch. Takže dobrú chuť želám.

Diskusia k receptu

jofolit
Podobne robím. Ja tam dám ešte varené vajíčko. Na kyslo hrášok je dobrý.
sunajn
Mňam, ale namiesto citrónu radšej starý osvedčený ocot. Má lepšiu chuť. :)
janny300
Moj brat jedava k sosovicovej kyslej nadrobno nasekanu cibulu.
stewo92
Určite zajtra vyskúšam, ale dám ocot namiesto šťavy z citróna a nedám cukor.
stewo92
@sunajn (2.9.2015 19:43)
Ocot fajn ale ja by som určite spravil bez cukru, nemám rád cukor ani v paradajkovej polievke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia