Hrachová kaša

dorisa - fotkadorisa, 11. marca 2011
Hrachová kaša
Foto: dorisa

Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov ,ale je to jednoducho tak.

2-3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, v plechovke
 (može byť)




Postup

  1. 1

    Do kastróla som dala olej, trocha hladkej múky na zápražku, potom som vyliala celú konzervu hrachu , nechala som to trocha povariť. Potom som priliala trocha mlieka. Nakoniec som prívarok rozmixovala ponorným mixerom a dochutila soľou. K jedlu sa hodí mäsko na šťave,alebo špekačka upravená na cibulke. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

pacik
Môj otec hovoril kašovitým, polotekutým jedlám "čučpajs", ale nie v zlom. Kaša je fajn a nikdy ma nenapadlo variť ju z konzervy, vždy len zo suchého hrachu. Vyskúšam, bude to aspoň rýchlejšie.
janadelfi
Vždy sme robili len zo suchého hrachu dopredu namočeného volali sme to "atóm kaša" pravdepodobne pre výbušné a aromatické následky po skonzumovaní.... Dobrý a rýchly nápad z konzervy.....
vcelka
Tak ja Ti vysvetlím, prečo čučpajz. To je z nemčiny a znamená - "zu speisse," teda "pri jedle" alebo "k jedlu". Je to prívarok "k niečomu". V tomto prípade ku špekáčikom.
alenka0901
Hrachovú kašu máme radi, navrch si dávame upraženú cibuľku. Z konzervy vyskúšam.
dajanca
hrachovú kašu zbožňujem a veru zajtra uvarím..... z konzervy som ešte neskúšala, vďaka za recept
jarunka
Z konzervy som ani ja neskusala. Je to rychlo hotove.
marijanka712
mám uvarené údené kolenienko a rozmýšlala som čo sa k tomu hodí natrafila som na tvoj hrachový prívarok tierž by ma nenapadlo z konzervy ešte tak z mrazenho hrášku , ale vypadá top dobre tak sa nato zajtra dám..... vyzerá chutne...
jozka2
moje deti ked rastli tak hrachova a sosovicova kasa a so spekackou opecenou,no to bola hostina,casto som robila hrachovy ,,aintoff"s udenym masom,spekacky sme skoro ani neku;povali,ale ked sa robila hrachova kasa a francuzske zemiaky tak to nemohli chybat.
dorisa
@jozka2 , mnohí sa čudujú, že hrachovú kašu robím z konzervovaného, alebo z mrazeného hrachu, ale je to jednoducho tak. Zo suchého varím len polievku. Ďakujem za komentár.
ivan14
Já ty konzervy moc nemusím. Ne, že bych byl nějaký protiéčkový fanatik, ale...prostě docela rád vařím. Takže si spíš namočím pytlík suchého hrachu, uvařím ho a rozdělený na porce zamrazím. A poslední dobou už ani nedělám kaši, mixuju leda na polévku, jako přílohu třeba k uzenému si dám hrách "vcelku", jen posypaný osmaženou cibulkou.
haji
Ajaj, toto si musím uložit. Hracovú kašu miluju a zo zelného hrášku z konzervy bude jistě také dobrá. A bezva rychlá. Někdy je to potřeba, vařit rychle a chutně. Děkuji za receptík. Ještěže to @ivan14 domentoval, na recept bych sama nedošla. Bude to něco nového, hurá!
haji
komentoval, nevím kde mi tam vlezlo d. Mám dnes popletené strany.