Hrachová kaša s opraženými špekačkami, ako ju robím ja (fotorecept)

Autor receptu: valeri

V piatok večer som nevedela, čo vymyslieť na sobotňajší obed, tak som išla prehľadať špajzu, že čo mi "cvrnkne do nosa" a oči mi padli na sušený hrach. Tak som pokračovala v chladničke, boli tam 3 špekačky a bolo vymyslené.

Suroviny

Postup

  1. Hrach som večer namočila, ráno zliala vodu a zaliala znovu čistou vodou tak, aby voda bola si 2 cm nad hrachom, pridala som mletú rascu, korenie, zemiak a uvarila som ho do mäkka. Netrvalo to dlho, lebo bol celú noc namočený. Kým sa varil, na troške oleja som rozpražila cesnak, odstavila a pridala červenú papriku. Špekačky som pozdĺžne rozrezala na polovice a na povrchu som ich ponarezovala ako ma napadlo.
  2. Keď bol mäkký, pridala som soľ a vegetu (bez glutamánu) a ponorným mixérom som ho rozmixovala.
  3. Zatiaľ sa mi pražili špekačky
  4. Potom ich nechať len trošku vychladnúť, nabrať kašu,
  5. pridať na kocky nakrájaný starší chlebík opečený v rúre dochrumkava, ktorý mám vždy v zásobe (takto vždy zúžitkjem starší chlieb ) a môže sa jesť.
  6. A dnes v nedeľu som namiesto koláča piekla "Domáci chlieb podľa @Tetrisss" len som recept trošku pozmenila : dala som 1 šálku ražnej múky, prisypala som ľanové, sézamové a slnečnicové semienka a celú rascu. Inak som postup dodržala.
  7. Ledva som počkala, kým vychladne a hneď som si odkrojila krajec, natrela kačacou masťou, posolila a ........... nebíčko v papuli, ako by povedal Minko :-))