Hrachová kaša

Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom

Autor receptu: sepkam

Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá.* Jedno vám prezentujem... Je jednoduché, sýte a veľmi chutné.

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Namočíme si vopred hrach na pár hodin (2-8) alebo použijeme mrazený či čerstvý. Hrach dáme do hrnca s vodou spolu s údeným mäskom, klobáskou, rebrami, kto má ako rád... alebo čo má kto v chladničke. Dochutíme korením, bobkovým listom a soľou. Uvaríme kašu.
  2. Kašu zahustíme zápražkou (múka opražená na masti). Ja robím na karameli s cibuľkou a zahustím ju ku koncu postrúhanym zemiakom miesto zápražky.
  3. V druhom hrnci uvaríme kyslú kapustu. Keď je všetko mäkučké je to jednoduché... Naložíme na tanier, u nás len do hlbokého. Najprv hrachovú kašu, do stredu kapustu a údené a samozrejme lyžicu... Ak nemáte údené alebo chuť naň, stačí si upražiť cibuľku so slaninkou a poliať. Mňam mňam, sýte a jednoduché. Či aj chutné posúďte sami. Želám dobrú chuť.