Hrachová kaša
Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Autor receptu: sepkam
Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá.* Jedno vám
prezentujem... Je jednoduché, sýte a veľmi chutné.
15 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Namočíme si vopred hrach na pár hodin (2-8) alebo použijeme mrazený či čerstvý. Hrach dáme do hrnca s vodou spolu s údeným mäskom, klobáskou, rebrami, kto má ako rád... alebo čo má kto v chladničke. Dochutíme korením, bobkovým listom a soľou. Uvaríme kašu.
- Kašu zahustíme zápražkou (múka opražená na masti). Ja robím na karameli s cibuľkou a zahustím ju ku koncu postrúhanym zemiakom miesto zápražky.
- V druhom hrnci uvaríme kyslú kapustu. Keď je všetko mäkučké je to jednoduché... Naložíme na tanier, u nás len do hlbokého. Najprv hrachovú kašu, do stredu kapustu a údené a samozrejme lyžicu... Ak nemáte údené alebo chuť naň, stačí si upražiť cibuľku so slaninkou a poliať. Mňam mňam, sýte a jednoduché. Či aj chutné posúďte sami. Želám dobrú chuť.