Hrachova 2011

Autor receptu: 2010

Hrachova polievka je taka lacna dobra klasika skor do chladnejsich jesennych dni . Kedysi davno ked sa robila neboli vsetky suroviny alebo nemali peniaze , tak ju pripravovali ako jednoduchu verzia, vyborna.No a v sucastnosti 2011 mame viac plus mame pristup k inym surovinam a postupom .Tak som si uvaril taku inu verziu .Kde su suroviny ktore mam rad .

30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vecer som dal do misky s vodou napucat suseny umyty deleny zlty hrach. Bravcove udene koleno nase bolo 1.3 kg som dal varit do vody s bobkovym listom, celou cibulou a celym cesnakom novym a ciernym korenim a susenou celou feferonkou -chilli na cca. 2hodiny.
  2. Z hrnca som vybral maso odlozil na stranu a pridal nakrajane zemiaky na kocky ocistenu nakrajanu mrkvu a napuceny hrach , ja som pridal aj s vodou ( kazdy robi podla svojho). Dal varit.Ked bol hrach skoro hotovy cca 5 minut do konca. Som pouzil postup ako sa robi v Indii pri niektorych curry kde sa pridavaju pred koncom cerstve suroviny.
  3. Cesnak som nakrajal na drobno a tak isto paradajky ( komu sa chce da kozu dole). Na malej panvici som rozpalil trochu oleja dal oprazit cesnak a pridal paradajky trochu ochutil a podusil kratko, prilial trochu vody z polievky vmiesal creme fraiche s lyzicou muky , vsetko nalial do polievky a nechal par minut prevarit nakonie pridal lyzicu dve nasekej petrzlenovej vnate. Medzi tym som dal uvarene koleno zapiect do rury pod grill.
  4. Koleno som naporcoval a pridal kazdemu kdo chcel do taniera....