Hovädzie zadné so šípkovou omáčkou pripravené v pomalom hrnci
Autor receptu: janett
Tento recept bola čistá improvizácia. Poznáte to. Chcete použiť slaninu a tej niet.
Plánujete urobiť niečo pikantné a nakoniec z toho vyjde niečo na sladko. Otvoríte
chladničku a v nej sa nachádza kopa zvyškov, ktoré treba spotrebovať. Tak nejako som
vymyslela toto jedlo. Robili sme kačku a z výpeku nám ostala kačacia masť. Plátky
moravského mäsa by už ďalšie skladovanie neuniesli, šípkový džem ostal na spodku
fľašky a v mrazničke malý zvyšok hovädziny, pretože naposledy sme jej kúpili veľa :-)
4-6 porcie |
30 minút príprava |
240 - 480 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrájajte cibule a speňte ich na masti. Kým sa pražia, pokrájajte moravské mäso a pridajte k cibuli. Medzitým si môžete nakrájať koreňovú zeleninu. Keď má cibuľa sklovitý vzhľad, obsah panvice presuňte do pomalého hrnca. Teraz na oleji alebo masti orestujte zeleninu. Medzitým pokrájajte hovädzie mäso na plátky, osoľte ho a okoreňte novým a čiernym korením. Orestovanú zeleninu pridajte do pomalého hrnca.
- Teraz z každej strany opečte pripravené mäso. Medzitým pridajte do pomalého hrnca všetky bylinky (tymián, rozmarín, majorán a petržlenovú vňať), šípkový džem, med, paradajkový pretlak a nakoniec pridajte aj opečené plátky mäsa. Zalejte vodou alebo vývarom, podľa potreby pridajte ešte soľ. Kto má radšej kyslejšie, pridajte aj červené víno, zároveň je to dobrý spôsob ako sa zbaviť zvyšku vína z včerajšieho dňa :-)
- Nastavte pomalý hrniec na 4 hodiny v režime HIGH alebo na 8 hodín v režime LOW.