Hovädzie zadné so šípkovou omáčkou pripravené v pomalom hrnci

Autor receptu: janett

Tento recept bola čistá improvizácia. Poznáte to. Chcete použiť slaninu a tej niet. Plánujete urobiť niečo pikantné a nakoniec z toho vyjde niečo na sladko. Otvoríte chladničku a v nej sa nachádza kopa zvyškov, ktoré treba spotrebovať. Tak nejako som vymyslela toto jedlo. Robili sme kačku a z výpeku nám ostala kačacia masť. Plátky moravského mäsa by už ďalšie skladovanie neuniesli, šípkový džem ostal na spodku fľašky a v mrazničke malý zvyšok hovädziny, pretože naposledy sme jej kúpili veľa :-)

4-6
porcie
30 minút
príprava
240 - 480 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájajte cibule a speňte ich na masti. Kým sa pražia, pokrájajte moravské mäso a pridajte k cibuli. Medzitým si môžete nakrájať koreňovú zeleninu. Keď má cibuľa sklovitý vzhľad, obsah panvice presuňte do pomalého hrnca. Teraz na oleji alebo masti orestujte zeleninu. Medzitým pokrájajte hovädzie mäso na plátky, osoľte ho a okoreňte novým a čiernym korením. Orestovanú zeleninu pridajte do pomalého hrnca.
  2. Teraz z každej strany opečte pripravené mäso. Medzitým pridajte do pomalého hrnca všetky bylinky (tymián, rozmarín, majorán a petržlenovú vňať), šípkový džem, med, paradajkový pretlak a nakoniec pridajte aj opečené plátky mäsa. Zalejte vodou alebo vývarom, podľa potreby pridajte ešte soľ. Kto má radšej kyslejšie, pridajte aj červené víno, zároveň je to dobrý spôsob ako sa zbaviť zvyšku vína z včerajšieho dňa :-)
  3. Nastavte pomalý hrniec na 4 hodiny v režime HIGH alebo na 8 hodín v režime LOW.