Hovädzie v soli
Autor receptu: eraserhead
príloha bude stačiť šalát takéhoto druhu
4 porcie |
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso prešpikujeme vetvičkami rozmarínu.
- Mäso zviažeme a aj navrch a spodok pridáme rozmarín, zalejeme vínom a dáme aspoň hodinu do chladu.
- Bylinky nahrubo nasekáme, použite tie ktoré máte.
- Pred dalšiou úpravou mäso dôkladne osušíme (ak to nespravíte, rozpustí sa časť soli a bude zle), víno si však odložíme. Nasekené bylinky zmiešame so soľou, vrstvu soli dáme na dno nádoby a položíme mäso.
- Celé mäso dôkladne zasypeme bylinkovou soľou. Mäso musí byť úplne zakryté. Množstvo soli závisí od veľkosti mäsa a pekáča.
Dáme piecť do vyhriatej rúry 200°C a 20-25minút.
- Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť. Potom opatrne rozoberieme vzniknutú soľnú kôrku.
Odstránime špagát a rozmarín, krájame priečne a šikmo na vlákna.