Hovädzie v soli

Autor receptu: eraserhead

príloha bude stačiť šalát takéhoto druhu

4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso prešpikujeme vetvičkami rozmarínu.
  2. Mäso zviažeme a aj navrch a spodok pridáme rozmarín, zalejeme vínom a dáme aspoň hodinu do chladu.
  3. Bylinky nahrubo nasekáme, použite tie ktoré máte.
  4. Pred dalšiou úpravou mäso dôkladne osušíme (ak to nespravíte, rozpustí sa časť soli a bude zle), víno si však odložíme. Nasekené bylinky zmiešame so soľou, vrstvu soli dáme na dno nádoby a položíme mäso.
  5. Celé mäso dôkladne zasypeme bylinkovou soľou. Mäso musí byť úplne zakryté. Množstvo soli závisí od veľkosti mäsa a pekáča. Dáme piecť do vyhriatej rúry 200°C a 20-25minút.
  6. Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť. Potom opatrne rozoberieme vzniknutú soľnú kôrku. Odstránime špagát a rozmarín, krájame priečne a šikmo na vlákna.