Hovädzie stehno s rajčinovou omáčkou

Hovädzie stehno s rajčinovou omáčkou a domácou knedľou

Autor receptu: martin2002

Moje veľmi obľúbené jedlo a konečne podávané s mojou domácou knedľou!:DDDD

10-12
porcií
180 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie stehno umyjeme a dáme variť do vody, do ktorej pridáme: bobkový list, nové korenie, celé korenie a mleté čierne korenie, soľ. Takto pomaly varíme aspoň 3 - 4 hodiny.
  2. Omáčka: Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridáme umytú a pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme soľ, korenie a varíme 1/2 hod. Potom pridáme rajčiny a pretlak. Prevaríme. Dolejeme vodu a necháme zovrieť. Po zovretí môžeme zahustiť rozmiešanou múkou vo vode, ochutíme cukrom podľa chuti. Zjemníme maslom a pridáme škoricu.
  3. Domáca knedľa: Pripravíme si kvások, t.j. do časti teplého mlieka, rozmrvíme droždie a pridáme cukor, môžeme poprášiť trochou múky. Zmiešame a necháme na teplom mieste asi 10min. Do väčšej misky si dáme preosiatú múku, pridáme soľ, zmiešame, pridáme kvások, vajcia, olej a vymiesime tuhé cesto. Podľa potreby si dolievame mlieko(vlažné) alebo múku. Poriadne vypracované cesto necháme kysnúť kľudne aj 1 hod.
  4. Vykysnuté cesto na doske premiesime a vytvarujeme knedle. Z tejto dávky mám vždy 2 alebo 3 menšie knedle. Necháme podkysnúť. Medzitým si do pekáča hlbokého dáme vodu a necháme zovrieť na 2 horákoch. Tak ako ju varí aj Margaretka28. Po zovretí dáme 1 knedľu do vody, zakryjeme a necháme variť 25min. Po uvarení vyberieme a dáme na plech, vymastený olejom, popicháme vidličkou a necháme vychladnúť. Potom nakrájame.
  5. Keď už máme všetko uvarené, od 7:15:DDD, tak si mäsko pokrájame, knedľu tiež a podávame s omáčkou. Prajem Vám príjemnú dobrú chuť. Tá robota za to stojí:-)