Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas na prace v zahrade.

4-6
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 150-180 °C

Postup

  1. Muku som rozmiesala s pomletym korenim.
  2. Maso bolo zo stehna, cast kde uz stehno prechadza do mocingu. Maso som si pokrajala na platky hrube asi 1cm.
  3. Maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.
  4. Oprazene maso som odlozila do misky a do vypeku kde sa maso prazilo som dala cibulu nakrajanu na vacsie platky.
  5. Cibulu som poprazila a pridala som k nej pokrajane sampiony.
  6. Sampiony som este poprazila s cibulou.
  7. Na cibulu so sampionmi som ulozila opecene maso a vsetko som zaliala vinom a vodou. K masu som este pridala bobkovy list, citronovy tymian a paradajkovy pretlak.
  8. Vsetko som premiesala a este dochutila korenim a solou.
  9. Hrniec som prikryla a dala do vyhriatej rury 150C. Maso sa takto pomaly pieklo 2,5 hodiny.
  10. Po 2,5 hodiny maso bolo takto upecene.
  11. Medzitym ako sa maso pieklo som si pripravila zemiaky. Zemiaky som ocistila a nastruhala som ich na tenke platky. Platky zemiakov som poliala rozpustenym maslom, pridala som k nim roztlaceny cesnak, sol a citronovy tymian.
  12. Zemiakove platky som poukladala na vrch masa.
  13. Hrniec bez pokrievky som dala naspat do rury 180C na strednu mriezku.
  14. Zemiaky boli po 40 minutach zapecene. Z vrchu boli chrumkave a vo vnutri makke.