Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas na prace v zahrade.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
180 minút na 150-180 °C |
Postup
- Muku som rozmiesala s pomletym korenim.
- Maso bolo zo stehna, cast kde uz stehno prechadza do mocingu. Maso som si pokrajala na platky hrube asi 1cm.
- Maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.
- Oprazene maso som odlozila do misky a do vypeku kde sa maso prazilo som dala cibulu nakrajanu na vacsie platky.
- Cibulu som poprazila a pridala som k nej pokrajane sampiony.
- Sampiony som este poprazila s cibulou.
- Na cibulu so sampionmi som ulozila opecene maso a vsetko som zaliala vinom a vodou. K masu som este pridala bobkovy list, citronovy tymian a paradajkovy pretlak.
- Vsetko som premiesala a este dochutila korenim a solou.
- Hrniec som prikryla a dala do vyhriatej rury 150C. Maso sa takto pomaly pieklo 2,5 hodiny.
- Po 2,5 hodiny maso bolo takto upecene.
- Medzitym ako sa maso pieklo som si pripravila zemiaky. Zemiaky som ocistila a nastruhala som ich na tenke platky. Platky zemiakov som poliala rozpustenym maslom, pridala som k nim roztlaceny cesnak, sol a citronovy tymian.
- Zemiakove platky som poukladala na vrch masa.
- Hrniec bez pokrievky som dala naspat do rury 180C na strednu mriezku.
- Zemiaky boli po 40 minutach zapecene. Z vrchu boli chrumkave a vo vnutri makke.