Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ďalšie hrejivé,bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...

4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti si opražíme základ zo slaniny zbavenej kože a z cibule.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen
  3. Prihodíme na väčšie kocky nakrájané mäso a opražíme zo všetkých strán.
  4. Prihodíme aj odkrojenú kožku zo slaniny,dodá vynikajúcu chuť.Podlejeme vodou aby sa mäso ponorilo,okoreníme mletým čiernym korením a soľou a dusíme pod pokrievkou asi 1 hodinu.Potom pridáme opláchnuté krúpy.Ešte pridáme vodu,lebo krúpy ju budú potrebovať.varíme dalej asi 30 minút.
  5. Primiešame nakrájané zemiaky a cesnak,po chvíli aj scedenú fazuľu z konzervy,varíme až kým je všetko mäkké.
  6. Vypneme plameň a prisypeme majoránku,dobre premiešame,necháme chvíľu stáť,aby sa prepojili chute a môžeme naberať do tanierov,posypeme vňaťou.Nie je potrebné podávať pečivo,je tam dosť krúpov,ktoré po čase ešte nasiaknu tekutinu,s tým treba rátať:-)Kto má rád,môže si dať aj štipľavé.