Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ďalšie hrejivé,bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...
4 porcie |
10 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti si opražíme základ zo slaniny zbavenej kože a z cibule.
- Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen
- Prihodíme na väčšie kocky nakrájané mäso a opražíme zo všetkých strán.
- Prihodíme aj odkrojenú kožku zo slaniny,dodá vynikajúcu chuť.Podlejeme vodou aby sa mäso ponorilo,okoreníme mletým čiernym korením a soľou a dusíme pod pokrievkou asi 1 hodinu.Potom pridáme opláchnuté krúpy.Ešte pridáme vodu,lebo krúpy ju budú potrebovať.varíme dalej asi 30 minút.
- Primiešame nakrájané zemiaky a cesnak,po chvíli aj scedenú fazuľu z konzervy,varíme až kým je všetko mäkké.
- Vypneme plameň a prisypeme majoránku,dobre premiešame,necháme chvíľu stáť,aby sa prepojili chute a môžeme naberať do tanierov,posypeme vňaťou.Nie je potrebné podávať pečivo,je tam dosť krúpov,ktoré po čase ešte nasiaknu tekutinu,s tým treba rátať:-)Kto má rád,môže si dať aj štipľavé.