Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 8. februára 2014

Ďalšie hrejivé,bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...

4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg
1/2 hrnček
1 ks
2 - 3 strúčiky
kúsok
1 ks
1 PL
1 ks
1 ks
2 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na masti si opražíme základ zo slaniny zbavenej kože a z cibule.

    Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen

    Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prihodíme na väčšie kocky nakrájané mäso a opražíme zo všetkých strán.

    Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prihodíme aj odkrojenú kožku zo slaniny,dodá vynikajúcu chuť.Podlejeme vodou aby sa mäso ponorilo,okoreníme mletým čiernym korením a soľou a dusíme pod pokrievkou asi 1 hodinu.Potom pridáme opláchnuté krúpy.Ešte pridáme vodu,lebo krúpy ju budú potrebovať.varíme dalej asi 30 minút.

    Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Primiešame nakrájané zemiaky a cesnak,po chvíli aj scedenú fazuľu z konzervy,varíme až kým je všetko mäkké.

    Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypneme plameň a prisypeme majoránku,dobre premiešame,necháme chvíľu stáť,aby sa prepojili chute a môžeme naberať do tanierov,posypeme vňaťou.Nie je potrebné podávať pečivo,je tam dosť krúpov,ktoré po čase ešte nasiaknu tekutinu,s tým treba rátať:-)Kto má rád,môže si dať aj štipľavé.

    Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
tou kozou zo slaninky si ma dostala :) tiez davam a tu moj zakonity lovi ako prvu,, terrazky mam dilemu ci to hoviadko na hrasku alebo takto podla teba, preventivne som fazulu uvarila ,, asi dam hlasovat :) velmi dobre si navarila, ukladam, chvalim ***** :)
gabriele
fazulovu takmer na tento sposob sme kedysi varili najmenej dvakrat do mesiaca...ovsem bez masa...ja teraz sem-tam varim s morcacim stehnom...s hovadzim masom to musi byt tiez vyborne...najblizsie to vyskusam...co mi tu ale nesmie chybat je zeler...kazdy vsak mame ine chute :) ...vacsinou pouzivam stredne krupy a tie varim aspon 45 minut...pokial nie su predtym namocene...neverila by si, ale aj my sme kedysi kožky zo slaniny davali vyvarit do fazulovej polievky :) ... @mariamka vyskusaj...urcite neobanujes :)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@kukulienk 71 take jedlo sa aj v našej rodine varí, pekne si postup dala.
lusinkab
Taketo zahrievajuce varievam v uprsanych dnoch vtedy najlepsie chuti :)
eviana
@kukulienka71 , krúpkam som síce na chuť dáko neprišla - až na zabíjačkovú kašu - ale jedlo vyzerá krásne, pestro, chutne, hrejivo... super si navarila :)
radulienka
Mňam, pravý zimný Eintopf, hneď by som si dala, krásny zvodný obrázok, vďaka za krásny receptík...
ocko
vyborny receptik prave som ho dojedla je to super ja mam taketo veci rada pripravovala som to zo suchej fazule tu som trocha predvarila pridala do mesa a spolu varila v tlakoci a nakoniec pridala do uvareneho krupky uvarene zamiesala nedavala som zemiaky dakujem za receptik nabuduce pridam zeleninku a bude zasa ine :):)
kukulienka71
super,@ocko ,že si spokojná,tak ty si mala taký polovičný eintopf,lebo krúpky si varila zvlášť:-)zelenina dá výbornú chuť,to ti garantujem!Ďakujem za uznanie a odozvu,pekný deň!
salinka
Robievam rôzne polievky na takýto spôsob a čím viac hrstí niečoho, tým lepšie:-) Teraz vyskúšam prilepšiť ešte aj mäsom! Krásne úvodné foto:-)
evanaaa
Jej, minulý týždeň sme mali, aj hovädzie, fazuľu, mrkvu, červenú hrubostennú papriku,len nie krúpy a zemiaky, ale kožu zo slaniny som tam dala, tú si vždy odkladáme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia