Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou

Autor receptu: paploska

Máme radi rýchle a chutné čínske jedlá. Najmä ak sú pripravené z kvalitných surovín a ešte lepšie, ak si ich pripravíme sami :-)

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň pred varením si pripravíme mäso. Toto je veľmi dôležité, pretože vďaka marináde mäso zmäkne a príprava bude veľmi rýchla. Mäsom nakrájame na jemné a tenučké rezančeky. Z arašidového oleja, 2 lyžičiek kukuričnej múky a sójovej omáčky si pripravíme marinádu, ktorou rezance poriadne obalíme a necháme odležať 12 hod v chladničke.
  2. Najprv si nakrájame cibuľu na mesiačiky a popučíme cesnak. Čím je cesnak jemnejšie nakrájaný, tým bude aromatickejší.
  3. Na rastlinnom oleji speníme cibuľu, cesnak a fazuľkové struky. Opekáme asi 5 minút. V druhej panvici opražíme mäso a primiešame k základu a pridáme bambusové výhonky.
  4. Pripravíme si omáčku z hovädzieho vývaru (ja som mala slepačí, tak som ho použila), ryžového vína, sójovej omáčky a 2 lyžičiek kukuričného škrobu. Všetko poriadne premiešame a pridáme k mäsu. Všetko spolu varíme ešte 5 minút. Pred dokončením osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením.
  5. Ryžu si pripravíme klasickým spôsobom. Ja ju milujem, takže ju dokážem jesť denne a naučila ma ju moja mamka, ktorá ju nemusí :-) Pre tie, ktoré s ňou nemajú veľa skúsenosti pridávam jednoduchý recept. 1 hrnček ryže premyjem a nechám odkvapkať. Očistím 1 cibuľu do ktorej pichnem 2 klinčeky a 3 guličky čierneho korenia. Na oleji 2 minúty opekám ryžu, pridám cibuľu a zalejem 1,5hrnčekom horúcej vody. Osolím. Ryžu varím prikrytú na najnižšom stupni 10 minút. Do uvarenej ryže som pridala jeden balíček šafránu. Dobrú chuť.