Hovädzie rebro
Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda pridáme slivkový lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme zovrieť.
- Do základu vložíme rebrá, sušené slivky, hrozienka a jemne osolíme. Ak máme hovädzí vyvar, môžeme ho pridať do základu. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké vyberieme a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty, môžeme zjemniť maslom. Podávame s pirohmi plnenými marinovanou slivkou.
- Pirohy: Zemiaky deň vopred uvaríme v šupke a necháme odstáť. Na druhý deň ošúpeme, prepasírujeme a pridáme všetky uvedené suroviny. Pripravené cesto rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme sušenou slivkou naloženou v slivovici. Hotové pirohy uvaríme v mierne slanej vode.
|