Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. februára 2014

Keď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela som si, že ľudia už fakt nevedia, čo Zobraziť celý popisKeď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela som si, že ľudia už fakt nevedia, čo vymyslieť od roztopaše...ale nedalo mi to, stále ma tento recept rušil a nemohla som na to nijako zabudnúť..a tak som ho dnes veru vyskúšala...môj poznatok? no niečo neuveriteľne výborné...

4
porcie
130 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL
2 PL
1
2 PL
2 PL
1 dl
podľa chuti
štipka
1
60 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som pokrájala na hrubšie plátky...osušila a obalila v hladkej múke z oboch strán...na rozohriatej masti som plátky opiekla...

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rajnice som zliala výpek a pokrájala do neho cibuľu...opiekla a pridala som paradajkový pretlak..

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som 2 lyžice balzamikový ocot, víno, soľ , mleté čierne korenie a pridala som hovädzí vývar.../práve sa mi varila polievka na sporáku z hovädzieho rebra/ toto všetko som nechala zovrieť...

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do hotovej pripravenej šťavy som vložila hovädzie plátky...varila na úplne slabom plameni a iba raz som mäso počas dusenia podliala troškou vývaru...mäsko sa dusilo 120min..

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotové mäkké mäsko som vybrala z omáčky...nastrúhala som čokoládu a polámala do nej kúsky chilli papričky..

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    nastúhanú čokoládu s chilli som dala do omáčky a nechala prejsť varom..

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    mäso som vrátila do omáčky a iba minútku nechala , aby sa spolu skamarátili chute...

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    k tomuto skvelému mäsku som podávala penne...nabrala na taniere, ozdobila chilli , pomarančom, limentkou a petržlenovou vňaťkou...prajem vám dobrú chuť..

    Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mariamka
cokolada s masom?? mam naozaj predsudky,, ale Izka, ty si vseobecne zaruka uspechu, tiez budem mat "cervika" kym to nevyskusam :))
afataga
verim, ze to bolo vyborne, uz som aj ja davala cokoladu do masovej omacky, ale menej, horka cokolada a chilli mne spolu velmi pasuju
havino
ja osobne som tak ešte nevarila, ale jedla som už v reštike steak s čokoládovou a tiež s chilli bola, zjedla som, či by mi to doma, nemám páru, ponúknem, navrhnem.
elysa
čokoladu s chili možem, Tvoje mäsko vyzerá zaujímavo, mäso s ovocím im doma chutí, možno by im chutilo aj takto...pre istotu si recept založím :))
katka78
Čokoládu podobne využívam do chilli con carne, ale v menšom množstve. Veľmi sa mi páči tento recept!
izabella929
Prosím, netrápte sa tým, že čokoláda, je tam iba 60g. a to sa úplne stratí, ale chuť je fantastická no a čokoláda s chilli sa kamaráti...nebojte sa výzvy...)Ďakujem za milé komentáre.-)
mijaita
V Mexiku je velmi oblibene jidlo s cokoladou, ta se prodava uz hotova na pripravu pokrmu "mole" protože příprava omáčky je celkem slozita.
Hezky popsana priprava je v ceskem poradu "Kluci v akci" nebo kdekoliv se da vyhledat v Google. Mne osobně to vubec nechutna, jedla jsem nekolikrat original. Ale znam lidi, kteri jsou nadseni. Nechci tu nikoho odradit !
 www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-re...
anina6
Izka aj tento recept od teba určite vyskúšam. paráda. 5*.
eviana
Zaujímava kombinácia chutí @izabella929 , mäsko vyzerá byť mäkkučké a šťavnaté a vieš, že kde je čokoláda, to ja veľmi môžem :)
farbuska
@mijaita , práve som tiež chcela spomenúť mexické mole. Tiež záleží od toho s čím a ako sa pripraví. Jedla som aj výborné mole (v Mexiku).
tatranka
Túto kombináciu čokolády a chilli papričky som kúpila len ako kombináciu čokolády.Obávala som sa tej chuti,ale chcela som to okoštovať.Reakcia-výborné!
No a ak píšeš,že výsledok obeda je výborný,verím.Nikdy som takéto niečo nevarila,ale uvarím.Recept sa mi páči,už je v KK a ja ti dávam zaslúžených 5*.
kukulienka71
Bola by som fakt zvedavá na tú chuť,kedže to je horká čokoláda,moc sladké to byť nemôže,iste by som sa milo prekvapila...
tiginko
nuž asi by som sa bála až takého množstva čokolády, zatiaľ som sa stretla len s mäsovými jedlami, kde sa dávala maximálne tak 1 kocka čokolády. Ale ako ťa už Izka poznám, ty by si nám nevnucovala niečo, čo nie je naozaj dobré. Uložím do KK a budem zbierať odvahu :-)
medovnicek
tá čokoláda v omáčke ma dostala, ja by som asi nemala dosť odvahy to vyskúšať, ale ty si sa odvážila a zrejme vôbec nebanuješ, aj si to jedlo veľmi pekne naaranžovala
izabella929
Verte mi, že keby to nebolo dobré, nebudem vám to písať...sama som netušila, akú to bude mať chuť..v každom prípade použijte kvalitné čoko no a chilli podľa chuti...nám všetkým chutilo a mojej návšteve tiež...Veľmi pekne ďakujem za komentáre...som rada, že ste nakukli do tohto výborného receptu...)
martinis
Zaujímavé, tiež viem, že sa v Mexiku robí omáčka s čokoládou, vďaka @mijaita som zasa o ničo múdrejší. To aby som ju vyskúšal :))
izabella929
Prosím, po pridaní čokolády a chilli, varte jedlo iba chvíľočku, aby vám to nezhorklo..2-3 min. jemne...vlastne všetko je už uvarené, len aby sa čokoláda zapojila do chutí...chuť chilli sa samovoľne uvoľní...nemá pôsobiť rušivo...
sracz
Odvážna kombinácia, milá @izabella929 a aj ja som jej zástancom a obdivovateľom! Holandská fa Stam vyrába čokoládu a zmrzlinu s údenou slaninou, tak prečo nevyskúšať aj hovädzie s čoko_chilli omáčkou! Ja som za!!!
jamarlen
to musel byť skvelý obed….
robievame niečo podobné, ale rajčinový pretlak - to by nás nenapadlo…čokoláda a červené, to je fantázia
evanaaa
Neprekvapuje ma tento recept, lebo už som dokonca aj tu pozerala kedysi podobnú kombináciu, takže - treba len skúsiť, vyskúšať a ohodnotiť. Myslím, že výsledok bude stáť za to.
simushkka
mňam, zbožňujem všetko čokoládové, aj ked s mäsom si to neviem predstaviť :D
izabella929
@simushkka , toto jedlo bolo fantastické..spojenie mäsko s čokoládou bol pre mňa úžasný zážitok..treba vyskúšať a maj iba príjemný pôžitok z jedla.-) ďakujem..
izabella929
@simushkka ,určite budeš spokojná, len nezabudli pridať aj troška chilli papričky..sú s čokoládou veľké kamarátky.-) vďaka za komentár..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia