Hovädzie plátky v brusnicovo-vínovej omáčke so zemiakovými guľami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed som pripravila s hovädzieho zadného mäsa..zostali mi brusnice od Vianoc, tak som to skombinovala s červeným vínom..fľašu s vínom nepredstavujem, lebo máme svoje vlastné..k tomuto obedu som podávala prílohu z varených zemiakov do ktorých som pridala vajce a múku, vytvarovala som gule a uvarila vo vode..

4
porcie
120 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si mäso...umyla , osušila..a umyla som poriadne pod tečúcou vodou aj brusnice..
  2. pripravila som si poluhrubú múku, pridala k nej mleté čierne korenie a zmiešala...mäso som v ňom obalila..
  3. na panvicu som dala rozohriať bravčovú masť a mäso som opiekla z oboch strán..
  4. do rajnice som vyliala výpek, pokrájala cibuľu, opiekla a pridala som hovädzie plátky...ihneď som ich podlila troškou vína, pridala som 2 lyžice brusnice, opláchla som horúcou vodou aj opekaciu panvicu a vyliala k mäsu..prikryla pokrievkou a dusila 30min..
  5. po 30min..som pridala opäť víno a ďalšie 2 lyžice brusníc, aj paradajkovú šťavu...a dusila za občasného podlievania troškou vody ďalších 30min..v poslednej fáze po uplynutí času som podliala poslednou dávkou vína, pridala som škoricu,brusnice ,balsamico, soľ a dusila do mäkka ešte 30min.
  6. keď bolo mäso mäkké, dochutila som omáčku a odstavila zo sporáka..pokiaľ sa mäso dusilo, ošúpala som zemiaky, pokrájala na malé kockY a uvarila v osolenej vode.
  7. vodu som čiastočne zo zemiakov zliala, pridala som do nich hladkú múku a celé vajce, vymiešala hustú nelepivú hmotu...z tejto hmoty som sformovala gule..
  8. gule som varila vo vriacej vode, keď vyplávali na vrch . vybrala som ich a poliala olejom..
  9. na taniere som uložila gule, omáčku a hovädzie plátky...prajem vám dobrú chuť..