Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte

Autor receptu: frezia

Co su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na vitamin C. Citrusove ovocie a hlavne grapefruit znizuju cholesterol a spaluju tuky.

2
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kozu z pomarancov a grapefruitu poriadne obrezat,potom ich pokrajat asi na polcentimetrove platky. Poukladat na väcsi tanier,najskor grapefruit,na to pomarance. Osolit a okorenit. Ocistenu cervenu cibulu pokrajame na platky a polozime na pomarance. Fenikel pokrajame na jemne platky,alebo kocky a polozime na cibulu.
  2. Vytlacenu stavu z citrona zmiesame so solou,korenim a olivovym olejom. Zmesou polejeme pripravene platky citr.ovocia,feniklu a cibule. Pistacie nahrubo posekame kratko na suchej panvici orestujeme a posypeme nimi pripraveny salat. Nechame posobit asi 20 minut. Potom to rozdelime na 2 taniere.
  3. Hovädzie platky naklepeme. Olivovy olej na panvici rozpalime a platky z kazdej strany okolo jednej minuty oprazime.
  4. Oprazene platky posolime,okorenime.
  5. Potom ich poukladame na pripraveny salat. Tentoraz som na toto jedlo pouzila hovädzie mäso,ale robila som ho uz aj z bravcovej panenky a telacinky.