Hovädzie na kyslo fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 18. decembra 2011
Hovädzie na kyslo (fotorecept)
Foto: alexdidi

Toto je náš starý rodinný recept.Veľmi jednoduchý,veľmi rýchly a veľmi,veľmi dobrý.Možno sa to na prvý pohľad nezdá,ale doporučujem ochutnať.Ani by ste neverili čo s Zobraziť celý popisToto je náš starý rodinný recept.Veľmi jednoduchý,veľmi rýchly a veľmi,veľmi dobrý.Možno sa to na prvý pohľad nezdá,ale doporučujem ochutnať.Ani by ste neverili čo s chuťou mäska urobí taká lyžica octu.Nuž ,často v jednoduchosti je krása....

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL (olej)
1 ks väčšia
3 strúčiky
2-3 ks
4-5 ks
3 ks
3 ks
1 KL
2-3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a opečieme ich na masti(oleji) do sklovita.Najčastejšie varím na olivovom oleji,ale tomuto jedlu masť vyslovene sedí.Môžeme však použiť i olej.Pridáme mäso pokrájané na kocky a prudko opečieme.Mäso je potrebné kvalitné hovädzie alebo jahňacie stehno.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny:bobkové listy,celé čierne i nové korenie,borievky a rascu.Osolíme,podlejeme vodou a dusíme.Keďže hovädzinka niekedy potrebuje na udusenie aspoň 2 hodiny,použila som radšej tlakový hrniec a stačilo mi 25minút.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vode s octom vymiešame múku.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou zátrepkou zalejeme mäso a povaríme.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver dochutíme čerstvo mletým čiernym korení a soľou,prípadne octom podľa poreby.Ako príloha sa najlepšie hodia varené zemiaky.Na tanieri môžeme posypať posekaným čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jamarlen
my na mäsko používame aj balzamikový ocot, je tiež výborný a tvoj recept určite vyskúšame, pre obmenu:)
sovka62
Hovädzie na kyslo varievala mama často, tiež podávala s varenými zemiakmi a mala som ho veľmi rada. Ale čo som vydatá, varila som ho hádam zo tri razy (za vyše štyridsať rokov). Keď boli dcéry malé, hovädzinu odmietali, volali ju čierne mäsko, tak akosi vyšlo z repertoáru. Ale dcéry mám z domu viac ako dvadsať rokov, tak dobre, že si pripomenula, musím niekedy spraviť.
3sandra3
hovädzie tiež nejem často, ale raz za čas treba aj to,,, takže vyskúšam
alexdidi
@jamarlen ,balzamiko používam tiež a často,ale už je výsledná iná chuť,skúšala som aj tak...
babidka
recept si ulozim , vyskusam a uvidim:-) Ale myslim si , ze u nas "prejde":-)
anina43
jednoduchý chutný recept, určite na tento spôsob hov. mäsko vyskúšam pripraviť, páči sa mi to
sneica
vsetko opkrem borievok mam...jedlo vyzera vyborne takze recept ukladam a vyskusam...:)
evanaaa
Pripomína mi to hovädzie "nadivo", dávam to do podobného ale nálevu na 2-3 dni, aj s octom, le po uvarení tam ide smotana, ale aj toto sa mi pozdáva.
janger
Tiez robievam hovadzie masko s octom, nam to velmi chuti. Odkladam si tento tvoj receptik, niekedy ho spravim na tvoj sposob.
alexdidi
Robievam tiež Corned beef podľa @2010 ,je výborné,ale príprava trochu zdlhavejšia a na smotane je opäť niečo iné.Pôvodne sme to volali hovädzie na divoko,ale zmenila som názov hlavne,aby sa neplietlo práve s tým hovädzím na smotane.Toto je také zdravšie,rýchlejšie a podľa mňa aj chutnejšie(nie veľmi obľubujem smotanové jedlá).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia