Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom fotorecept

egreska - fotkaegreska, 7. decembra 2010
Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept)
Foto: egreska

Ďalší z radu anglických receptov ..

Suroviny

3 ks
4 ks, - strúčiky
 kusok na koniec
2
2
kúsok  nakrájaný
asi 1 kg,nakrajane
3 dcl
 na potretie
 mrazený




Postup

  1. 1

    Nakrajane cibulky 10 minut restujeme na miernom ohni.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrajame si mrkvu,zeler ,petržlen a cesnak.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu pridame k cibuli aj s hubami a na silnejšom ohni chvílu orestujeme.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame mäsko,nechame zatiahnut.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posolíme,okoreníme,zalejeme pivom a pridame rozmarín.Dusíme v tlakovom hrnci do mäkka .

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked je maso mäkké, omáčku zahustíme trochou muky a kuskom masla.Omáčka musí byt plná chuti a hustá.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Lístkove cesto si rozdelíme na väčšiu a menšiu čast.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Väčšiu si rozvalkame na spodok pekáča,cesto može prevísat cez okraj.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vlejeme mäso s omáčkou.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zakryjeme druhou častou cesta,povrch jemne narežeme nožom a potrieme vajíčkom.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 30-40 minut.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s uduseným hráškom na masle.

    Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

mkbosorka
Hovädzie máme len zriedka, ale tvôj recept ma úplne nadchol, musíme to vyskúšať, ale sme len 3 - tak skúsim len z 1/2 kg mäsa. A ten posledný obrázok... keby ku mne vyskočilo zopár kúskov na ochutnanie...
marianne69
@egreska Ty si milovnicka anglickej kuchyne:-)poznam,tieto maska v cestach,toto co si ukuchtila je chutne, jedla som nieco podobne na navsteve....akurat som kupila Christmas classic pudding, este som ho nejedla za ten cas co som tu,tak uvidime, ci som o nieco prisla:-))))
danculka
Do tých sladkostí, trochu mäsa nezaškodí,hovädzie môžem na hocijaký spôsob...dík...
jamami78
mame plnu mraznicku hovadziny, kedze sme minulu sobotu zabijali bycka, skusime urcite nieco nove, aspon nebudu chalani hundrat, oni totiz hovadzie neradi:(
jarco
Paráda. Z cesta som ešte nikdy nič nerobil, ale po tomto recepte som náchylný to prvý raz skúsiť :-)
jarunka
Laka ma to vyskusat. Zaujimave a musi byt aj dobre.
concord
English cuisinne? Hmm, hmm. Akurát tak fish and chips. nechcem nikoho odrádzať ani brať mu chuť, ale je všeobecne známe že o anglickej kuchyni ešte nikto nespieval ódy. Ale za pokus to stojí a tá príloha k tomu:dusený hrášok na masle. No comment.
hanka111
Zaujimavy recept, skusil ho uz niekto, ako vam chutil? Zboznujem hovadzie masko - bojim sa, aby som si nepovedala, ze skoda hovadzinky, lebo ako pise @concord anglicka kuchyna mi moc nechuti...
egreska
@hanka žila som v Anglicku ,viem o čom je ich kuchyna :-)) toto je jeden z mála receptov ,ktorý sa naozaj oplatí vyskúšat...zlý recept by som sem nikdy nedala ,je to len o chuti jednotlivca,jednému chutí-inému nie..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia