Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa...
4-5 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som pokrájala na medailónky..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán...
- do rajnice som dala pokrájanú slaninu, potom som pridala aj pokrájanú cibuľu...
- na tento základ som dala mäso...chvíľku som ho spolu nechala skamarátiť...potom som ho osolila, okorenila, pridala si štipku celej rasce, mletú červenú papriku a podliala som asi 1 dl vodou...
- pridala som kečup a hroznový lekvár...
- ešte som tam hodila vetvičku rozmarínu...netreba dať veľa , lebo je dosť aromatický...
- celkom v poslednej fáze dusenia, keď už mäsko bolo takmer hotové som pridala víno...vo vode som rozmiešala kukuričný škrob a pridala som ho do hotového jedla...už iba minútku nechala prejsť varom..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si prílohu nokerle..
- hotový obed som uložila na taniere...malo obrovský úspech...veľmi chutné...) prajem vám dobrú chuť..