Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa...

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som pokrájala na medailónky..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán...
  2. do rajnice som dala pokrájanú slaninu, potom som pridala aj pokrájanú cibuľu...
  3. na tento základ som dala mäso...chvíľku som ho spolu nechala skamarátiť...potom som ho osolila, okorenila, pridala si štipku celej rasce, mletú červenú papriku a podliala som asi 1 dl vodou...
  4. pridala som kečup a hroznový lekvár...
  5. ešte som tam hodila vetvičku rozmarínu...netreba dať veľa , lebo je dosť aromatický...
  6. celkom v poslednej fáze dusenia, keď už mäsko bolo takmer hotové som pridala víno...vo vode som rozmiešala kukuričný škrob a pridala som ho do hotového jedla...už iba minútku nechala prejsť varom..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si prílohu nokerle..
  7. hotový obed som uložila na taniere...malo obrovský úspech...veľmi chutné...) prajem vám dobrú chuť..