Dusené hovädzie mäso

Hovädzie medailóniky so špenátom a s makovou polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Do hrnca nalejeme 1 l vody, pridáme soľ, maslo, mak a kukuričnú polentu. Zmes privedieme do varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Hustú kašu dáme do menšej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a na 5 minút ju dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po vychladnutí nakrájame na ľubovoľné tvary.
  2. Hovädziu sviečkovicu nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridáme víno a asi 4 minúty podusíme.
  3. Vlašské orechy nasekáme najemno. Na panvici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nasekané orechy, pridáme baby špenát, dochutíme soľou, korením, trochou čerstvého rozmarínu a chvíľku podusíme.