Hovädzie mäso so zeleninou a kuskusom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Kuskus som začala pripravovať len nedávno a veľmi nám chutí....

Postup

  1. Hovädzie mäso zo stehna nakrájame na tenké rezance
  2. Marináda: do misky nalejeme olivový olej, pridáme 1 ČL nasekaného zázvoru, 1 ČL čerstvého tymiánu, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL koriandru, mleté biele korenie, soľ a citrónovú šťavu. Zamiešame, ochutnáme a dochutíme podľa vlastnej chuti. Marinádou zalejeme nakrájame mäso a dáme do chladničky na 1-2 hodinky alebo aj cez noc.
  3. Najdlhšiu mrkvu akú máme očistíme, škrabkou nakrájame na tenké pásiky a následne na tenké slížiky
  4. takisto nakrájame cukínu a pór
  5. zeleninu rozdelíme do jednotlivých nádob, osolíme, pridáme nasekané bylinky a dáme do parného hrnca na 5-10 minút.
  6. Pripravíme si kuskus: kuskus dáme do misky, osolíme, pridáme vriacu vodu v pomere 1:1, nemiešame
  7. zakryjeme a necháme spariť
  8. po asi 15-tich minútach kuskus vidličkou našuchoríme a je hotovo.
  9. Na rozpálenej panvici opražíme mäso aj s marinádou. Ak máte dobré mäso stačí len opražiť, veď mäso je nakrájané na tenké rezančeky. Ak je mäso tuhšie tak ho necháme trochu podusiť pod pokrievkou, alebo ho na chvíľu šupneme do rúry. Mäso si samo pustí šťavu, ja som ešte doliala trochu vody, pretože ku kuskusu sa hodí šťavička. Na záver ochutnáme, ak treba dosolíme, dokoreníme a posypeme sézamom.
  10. Sparené slížiky zeleniny namotáme pomocou vidličky a ozdobíme nimi tanier
  11. a môžeme podávať :-)
  12. :-)