Hovädzie na smotane
Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s údenou domácou klobáskou a fazuľkami.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila.
- Nakrájala som ho na kocky.
- Pripravila som si slaninu aj cibuľu.
- Paradajku a papriku som nakrájala na kocky. Paradajku keď pokrájate na malé kocky, nie je potrebné ju ošúpať, neroluje sa koža.
- Vybrala som z mrazáka fazuľku a nechala som ju samovoľne roztápať. Mäso potrebuje na dusenie svoj čas, takže zatiaľ sa fazuľka rozmrazí.
- Na panvicu som dala vytopiť nakrájanú slaninu.
- Pridala som k nej cibuľu a nechala opiecť do svetlohneda a hneď som pridala aj mäso.
- Mäso som dusila samovoľne za občasného premiešania, pokiaľ sa neodparila všetka tekutina.
- Zostalo mäso už iba na tuku.
- Teraz som pridala papriku a paradajku.
- Osolila, okorenila, pridala som rascu a červenú mletú papriku. Všetko som dobre premiešala.
- Podliala som iba malým množstvom vody a pridala som bobkové listy a nové korenie. Počas celého dusenia mäsa, pridávam tekutinu vždy len po malých dávkach asi jeden deci. Dusila sa pod pokrievkou 50 min.
- Keď som mäso podliala tretí krát, pridala som aj nakrájanú klobásu.
- K mäkkému mäsu som pridala fazuľky.
- Pridala som smotanu s múkou a už iba chvíľku nechala prejsť varom.
- Hotové jedlo. Pokiaľ sa dusilo mäso, stihla som urobiť aj prílohu nokerle.
- Vynikajúca chuť hovädzieho mäsa. Prajem vám dobrú chuť.