Hovädzie kocky na koňaku so zeleninovou prílohou

Autor receptu: izabella929

Vynikajúci obed, to je neuveritelné, ako to koňak nádherne zafarbil a dal výnimočnú chuť..tento recept doporučujem všetkým vyskúšať. Dosť dlho sa to dúsí, ale stojí to zato, verte mi...

2
porcie
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvicu som dala lyžicu bravčovej masti.Hovädzie mäsko som pokrájala na kocky a tieto som orestovala na horúcej masti, kým vybledlo. Potom som ho preložila do hlbšej panvice a dusila potiaľ, kým sa všetka voda úplne neodparí
  2. Kocky sú veľkosti asi 4X4 cm, lebo po dusení sa zmenšia.
  3. Voda sa odparila a teraz posypem kryštálovým cukrom a nechám zkaramelizovať..
  4. Posypala som cukrom a stále miešam, aby sa rýchlo roztopil a posypala som timiánom..
  5. Podliala som koňakom a kocky dostali krásnu farbu..Priznám sa, že som nemala odvahu flambovať, čo by sa malo, ale bojím sa požiaru.
  6. Miešam, kým sa koňak neodparí.Po odparení pridám rajčinový pretlak a lyžicu domáceho kečupu.
  7. Po rozmiešaní pretlaku, podliala som mäsko 2 dc hovädzím vývarom z bujonu a dusila pod pokrievkou 2 hodiny. Po celý čas varenia, sledujem a podlievam malým množstvom vody.
  8. Kým sa mäsko dusí, pokrájala som slaninku na drobné kocky, opečiem a vyberiem na tanierik.Do výpeku dám orestovať mrkvu, kaleráb a hrášok,chvíľku podusím a odstavím.Zeleninku použijem ako prílohu k mäsku a opečenou slaninkou posypem zeleninu na tanieri.V pôvodnom recepte je ako príloha hráškové lusky, ale preto, že ich nemám, použila som môj sterilizovaný hrášok.
  9. Keď sa mäsko udusilo, uložím na tanier a pridám orestovanú zeleninku.Dobrú chuť.