Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou fotorecept

oco - fotkaoco, 1. decembra 2010
Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept)
Foto: oco

Vôňa korenia v spojení z ostatnými surovinami dáva zaujímavú chuť? Skúste.Je to trochu iná šošovica .

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
180 g
120 g
3 ks
3 strúčiky
2 ks
2 ks
3 ks
1 PL
1 KL
500 ml
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny ,ktoré postupne pripravíme k vareniu

    Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hovädzie mäso /ja som použil plece/ odblaníme a nakrájame na kocky.Nakrájame cibuľu a papriku.Na oleji restujeme mäso aby sa zatiahlo.

    Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme a do výpeku podľa potreby pridáme trochu oleja a dáme restovať cibuľu a následne papriku s cesnakom.Keď cesnak začne voňať vrátime späť hovädzie mäso,pridáme bobkový list,rozmarín,tymian,soľ,mleté čierne korenie a zalejeme vývarom s jednej kocky hovädzieho bujónu.

    Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas dusenia si pripravíme paradajky ktoré olúpeme,prepláchneme šošovicu ,necháme je v troche vody a opláchneme ryžu.

    Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso polomäkké pridáme šošovicu a po15 minutách pridáme ryžu.S podlievaním vodou opatrne,aby to nebolo moc riedke.

    Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po ďalších 15 minutách dochutíme ak jej aj ryža mäkka môžeme podávať ozdobené nastrúhaným tvrdým syrom najlepšie údeným a pažítkou.Dobrú chuť.

    Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: