Dusené hovädzie mäso

Hovädzie dusené na sušených hríboch a zelenine

Autor receptu: helena10

Náš včerajší obed.

Postup

  1. Koreňovú zeleninu nakrájame na drobné kocky a dusíme ju na cibuli opraženej na masle. Občas zamiešame a ochutnáme. Udusenú zeleninu osolíme a odstavíme.
  2. Sušené hríby namočíme do studenej vody cca 30 - 40 minút pred varením.
  3. Opláchnuté mäso nakrájame na kocky. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme ju na oleji do ružova, pridáme mäso. V základe ho trochu opražíme aj s trochou mletej papriky. Ochutíme rascou, čiernym korením, osolíme, mierne podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do polomäkka. Potom pridáme vo vode namočené sušené hríby. Dusíme ďalej aj s hubami za občasného premiešania.
  4. Do takmer uduseného mäsa pridáme udusenú zeleninu a všetko zahustíme zátrepkou – 3 PL hladkej múky poriadne vymiešame vo vode. Povaríme chvíľu, miešame, kontrolujeme, chutnáme. Hotové ešte podľa potreby osolíme, okoreníme. Prílohu sme mali varené zemiaky a dusenú ryžu.