Hovädzia Štefanská pečienka

peter64 - fotkapeter64, 31. mája 2011

ďalší recept z maminej zbierky

Suroviny

600-1000 g
2 ks natvrdo
1 ks
50 g
1 PL
3 dl




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme,osušíme,ostrým nožom urobime otvor,vtlačime doň vajcia a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno,vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.Podlejeme horúcou vodou,posolíme,okoreníme,pridáme rajčiakový pretlak,prikryjeme a dusíme domäkka.Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.Mäkké mäso vyberieme,šťavu poprášíme múkou,zalejeme bujónom,premiešame a niekoľko minút povaríme.Mäso podávame pokrájané na plátky,prelejeme omáčkou,s dusenou ryžou a zeleninovým šalatom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Na tento spôsob som hovädzie ešte neskúšala, ale viem si predstaviť. Tie vajcia sa natlačia celé? To by sa mi asi nepodarilo a rozpučila by som ich.Peter, všimla som si, že dávaš recepty len na hovädzie mäso, prečo? U vás sa iné nerobí, alebo nemáš naň vhodné recepty?
peter64
Pre evanaaa prepisujem si svoje recepty a tak idem podľa poradia ako ich mám uložené pretým som pridával bravčové teraz hovädzie a potom podľa poradia a ak chcete tak si pozrite na vareche aké mám recepty
evanaaa
Prepáč, Peter, to som nevedela, tie prvé recepty si asi dával dávnejšie, na ne som už zabudla, tak sa podívam.
sovka62
@Peter64 , ak ti v kúpeľoch pod názvom Štefanská pečienka podali hovädzie mäso, kde vajcia boli k mäsu priložené, znamená to len toľko, že si ich kuchár odlajdal prácu.
Štefanská pečienka sa určite robí tak, že na tvrdo uvarené vajcia sa vkladajú do otvoru vytvoreného ostrým nožom. Používa sa hovädzie mäso v tvare valca, napr. kvetová špička Možno ju poznáš pod názvom táfel špic, alebo židovka). Tam tie vajcia uložíš pekne do stredu a na reze je to úhľadné.
Robievam ju podľa receptu, ktorý je vyššie s malým rozdielom, nedusím ho na sporáku, ale v rúre. Ale to je nepodstatné, výsledok je rovnaký.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia