Hovädzia roštenka so špenátom a pohánkovou kašou

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
Hovädzia roštenka so špenátom a pohánkovou kašou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
40 g
100 g
20 g
80 g
400 g
400 g
500 ml
500 ml
200 ml
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Pohánku dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút, potom pridáme mlieko, smotanu a maslo a vyvaríme na kašu, nakoniec dochutíme soľou a čerstvým tymianom. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici asi 1 minútu z každej strany a potom necháme odležať.

  2. 2

    Na ďalšiu panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, opečieme a pridáme čerstvý špenát, osolíme a necháme spolu osmažiť iba veľmi krátko, približne 10 sekúnd.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Namiesto pohánkovej kaše môžete skúsiť aj zemiakové knedle, ktoré po uvarení nakrájate na plátky, opečiete do zlatista na panvici a polejete opraženou cibuľkou.

Diskusia k receptu

marlen
pohánková kaša je skvelá....a s tým krásnym roštencom...........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia