Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi fotorecept

majkok - fotkamajkok, 29. marca 2015
Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept)
Foto: majkok

Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.

8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 kg
1 kg
2 kg
200 g
podľa chuti
 na posypanie mäsa




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso si nakrájame na si 1cm hrubé plátky, ktoré si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a kraje si narežeme, aby sa nám mäso nestočilo.

    Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozpálime si domácu masť a mäso z prudka opečieme.

    Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V tlakovom hrnci , ak to chceme mať skôr, opražíme cibuľku do sklovitá , pridáme si opečené mäso, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja mám rád trošku viac cibule. Tá dodá jedlu lepšiu chuť a aj nám ho čiastočne zahustí.

    Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si ryžu. Zemiaky si nakrájame na väčšie kúsky, dáme variť a keď sú hotové , tak ich okoreníme paprikou , vegetou a bazalkou. Na plech si dáme papier na pečenie a opečieme ich do zlatova.

    Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak je všetko hotové, naložíme na taniere a podávame s chladením pivkom, ale len dospelí :-) Prajem dobrú chuť !

    Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klukodvody
@Majkok je vidět na fotce že jsi dobře navařil .Dělám skoro stejně ,jen jestli chceš přijmout radu ,tak to masíčko než dáš na pánev ještě potři plnotučnou hořčicí a tu cibulku smažím na tom výpeku z roštěnek a pak tam ještě dvakrát stříkni Worčestr myslím dva střiky a to je všechno .Uvidí pokud to budeš chtít zkusit jestli ti bude chutnat
kukulienka71
Tiež ako pán vyššie, potieram roštenku horčicou. Inak rovnaký postup ako u teba, @majkok , práve včera som robila takto španielske vtáčiky v tlakáči. Dobre si navaril:-)
majkok
Ďakujem. Priznám sa že som sa pohrával s myšlienkou na horčicu, ale mal som ešte otvorený pretlak, tak som na konci pridal ten.
mesiar50
Vidim,ze inspektorovi zo soi chutilo.Jedlo vyzera vyborne a chutilo by aj mne.
ursina
Dnes som robila hovädziu roštenku. Mäso som posolila, okorenila a obalila v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou. Potom som ho rýchlo opiekla na oleji. Z jednej strany som potrela horčicou a dala do tlakového hrnca. Mäso, na to na hrubo pokrájanú šalotku. Znova mäso a znova šalotka.Zaliala som to mäsovým vývarom. Dusila som to v tlakovom hrnci cca 30 min. Omáčku som prebehla ponorným mixérom a nechala zredukovať. Dochutila som karamelom.
jarunka
Tiez sme mali chut na hovadzie, robila som v rimskom hrnci, tvoje masko by mi tiez chutilo, len tie pecenie zemiacky mi tam nesedia, zjedla by som ich zvlast.
marienka44
@Majkok , kedy si solil zemiaky? Pri predváraní alebo až v ďalšom postupe? Soľ nespomínaš. Čítala som, že keď sa neosolia počas varu, potom sa neprilepia do pekča pri zapekaní.
motyka
Výborná skoro klasika - najsamlepšia. Dávno sme tiež nemali. Ukladám do KK, aby som nezabudla , čo najbližšie uvariť. Vydarila sa ti a fajn postup.
majkok
Zemiaky boli solené pri predváraní a potom pečené na papiery.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia