Hovädzia roštenka na rozmaríne

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 7. septembra 2010
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
2 g
1 g
20 g
50 g
1 g
50 g
0,02 l
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku urestujeme cibuľku, nakrájaný rozmarín, zaprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom.

  2. 2

    Krátko povaríme a do hotovej omáčky pridáme gin. Roštenku podávame s opečenou slaninkou, ktorá dodá hovädziemu mäsu znamenitú chuť.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Roštenky prudko opekáme, aby sa mäso zatiahlo a nevytiekla z neho šťava. Nikdy do mäsa nepicháme, obraciame ho opatrne pomocou kuchynských klieští. Aj soliť by sme ho mali až po opečení.

Diskusia k receptu

marali
Velmi sa mi paci popis receptu.Ide o to,ze varia mlade damy a naozaj niekedy nevedia preco nepichat do masa,kedy solit ,preco opekat prudko....Takze nielen dobry a jednoduchy recept,ale aj poucny. LEN tak dalej
vcelka
Nebudes mi verit, Marali, ale niekedy to nevedia ani kuchari...:-)
concord
Ten pán šéfkuchár alebo ten z redakcie, ktorý sem zadával tento jeho recept to asi prehnal s konzumáciou toho ginu čo má v rozpise surovín. V rozpise surovín vôbec nespomína nejaký vývar, potom s nim podlieva vývar, na začiatku receptu píše že mäso sa osolí a na záver nám odporúča mäso soliť až po opečení. No po opečení mäsa a jeho" zatiahnutí" môže použiť aj špeciálnu poľskú posypovú soľ a nič mu to nepomôže, to mäso tú soľ nevsiakne do seba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia