Dusená hovädzia roštenka
Hovädzia roštenka na červenej cibuli (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.
5 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som umyla, osušila, nakrájala na plátky a trošku naklepala.
- Masť som nechala rozohriať a rezne som opiekla sprudka z oboch strán a vybrala som ich do misy.
- Do výpeku som pridala nakrájanú červenú cibuľu a nechala opiecť.
- Poprášila som ju červenou mletou paprikou a podliala vývarom.
- Do základu som pridala mäso, pridala som paradajkovú šťavu.
- Mäso som osolila, pridala mleté čierne korenie, štipku rasce a pod pokrievkou dusila. Počas dusenia som mäso podliala ešte horúcim vývarom. Keď bolo mäso mäkké, napokon som pridala červené víno, nechala chvíľku prejsť varom.
- Hotový obed...
- Podávala som s tarhoňou a uhorkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.