Dusená hovädzia roštenka

Hovädzia roštenka na červenej cibuli (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.

5
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som umyla, osušila, nakrájala na plátky a trošku naklepala.
  2. Masť som nechala rozohriať a rezne som opiekla sprudka z oboch strán a vybrala som ich do misy.
  3. Do výpeku som pridala nakrájanú červenú cibuľu a nechala opiecť.
  4. Poprášila som ju červenou mletou paprikou a podliala vývarom.
  5. Do základu som pridala mäso, pridala som paradajkovú šťavu.
  6. Mäso som osolila, pridala mleté čierne korenie, štipku rasce a pod pokrievkou dusila. Počas dusenia som mäso podliala ešte horúcim vývarom. Keď bolo mäso mäkké, napokon som pridala červené víno, nechala chvíľku prejsť varom.
  7. Hotový obed...
  8. Podávala som s tarhoňou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.