Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dnes prišla na rad nožina z highlandera, dumala som, čo s ňou, vyšlo mi toto jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Postup

  1. Takéto krásne mäso som dostala
  2. Deň vopred som ho pokrájala na menšie kusy a dala marinovať s troškou oleja, cesnakom a rozmarínom, všetko som vrstvila do misky, hotové som dala do sáčku do chladničky
  3. Na druhý deň som misku vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou. Na panvicu som dala trošku masti a mäso som prudko opekala cca 1,5 min. z každej strany, len tak mimochodom, oceľová panvica nemá chybu
  4. Opečené mäso som dala do misky
  5. Do tej istej panvice som dala cibuľu pokrájanú na mesiačiky a restovala som ju asi 8 min., potom som k nej pridala chilli džem, zarestovala som a potom som pridala múku a zasa zarestovala
  6. Do pekáča som dala cibuľu a na ňu poukladala opečené mäso, až teraz som všetko osolila
  7. Do panvice som vrátila šťavu, ktorú pustilo mäso do misky, priliala som asi 2 dl vína, aby sa pustili z panvice všetky dobroty, pridala som chilli, korenia a trochu soli a po chvíli som to naliala na mäso, pridala som aj cesnak a rozmarín z marinády a jednu celú hlavičku cesnaku
  8. Celé som to zaliala zvyšným vínom
  9. Dala som do rúry na 160°, dusila som zakryté cca 3 hod., kým je mäso mäkké. Upečené to nevyzerá moc vábne, ale to je od toho vína. Pozn.: komu vadí, že zas krava :-), dalo by sa aj z iného mäsa
  10. Príloha boli zemiaky od @alena45