Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Dnes prišla na rad nožina z highlandera, dumala som, čo s ňou, vyšlo mi toto jedlo.
5 porcií |
30 minút príprava |
180 minút na 160 °C |
Postup
- Takéto krásne mäso som dostala
- Deň vopred som ho pokrájala na menšie kusy a dala marinovať s troškou oleja, cesnakom a rozmarínom, všetko som vrstvila do misky, hotové som dala do sáčku do chladničky
- Na druhý deň som misku vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou. Na panvicu som dala trošku masti a mäso som prudko opekala cca 1,5 min. z každej strany, len tak mimochodom, oceľová panvica nemá chybu
- Opečené mäso som dala do misky
- Do tej istej panvice som dala cibuľu pokrájanú na mesiačiky a restovala som ju asi 8 min., potom som k nej pridala chilli džem, zarestovala som a potom som pridala múku a zasa zarestovala
- Do pekáča som dala cibuľu a na ňu poukladala opečené mäso, až teraz som všetko osolila
- Do panvice som vrátila šťavu, ktorú pustilo mäso do misky, priliala som asi 2 dl vína, aby sa pustili z panvice všetky dobroty, pridala som chilli, korenia a trochu soli a po chvíli som to naliala na mäso, pridala som aj cesnak a rozmarín z marinády a jednu celú hlavičku cesnaku
- Celé som to zaliala zvyšným vínom
- Dala som do rúry na 160°, dusila som zakryté cca 3 hod., kým je mäso mäkké. Upečené to nevyzerá moc vábne, ale to je od toho vína.
Pozn.: komu vadí, že zas krava :-), dalo by sa aj z iného mäsa
- Príloha boli zemiaky od @alena45