Hovädzia nožina na pive s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Je to vlastne také trochu vylepšené carbonnade,
6 porcií |
40 minút príprava |
150 minút na 150 °C |
Postup
- Mäso som pokrájala na plátky hrubé asi 13 mm, potom každý plátok na 3 - 4 ks, posolila a obalila v múke.
- Do liatinového hrnca som dala rozpáliť olej s maslom a mäso som postupne prudko opekala z každej strany cca 2 min., opečené som dávala do misky.
- Do hrnca s tukom som dala cibule okrájané na mesiačiky a opekala asi 8 min., kým boli trochu do hneda, pridala som pretlak a cukor a chvíľu som restovala.
- Potom som pridala postrúhaný cesnak a posekané chilli a zas som chvíľočku restovala.
- Teraz som pridala ostatné bylinky, t.j. tymian, saturejku, bobkový list, korenie, soľ, premiešala som.
- Vrátila som do hrnca mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, zaliala pivom a dala som aj mackový cesnak. Zdalo sa mi málo toho piva, pridala som ešte cca 200 ml horúcej vody a dobre som urobila.
- Premiešala som, zakryla a šup do rúry na 2,5 až 3 hod. na 150°, kým je mäso mäkké.
Príloha: hrianky zapečené s franc. horčicou. - A jednoduchý šalát: pekingská kapusta, mackový cesnak, soľ, olivový olej a citr. šťava.
- Ďalší jarný pozdrav: začínajú kvitnúť trnky.