Hovädzia nožina na pive s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Je to vlastne také trochu vylepšené carbonnade,

6
porcií
40 minút
príprava
150 minút
na 150 °C

Postup

  1. Mäso som pokrájala na plátky hrubé asi 13 mm, potom každý plátok na 3 - 4 ks, posolila a obalila v múke.
  2. Do liatinového hrnca som dala rozpáliť olej s maslom a mäso som postupne prudko opekala z každej strany cca 2 min., opečené som dávala do misky.
  3. Do hrnca s tukom som dala cibule okrájané na mesiačiky a opekala asi 8 min., kým boli trochu do hneda, pridala som pretlak a cukor a chvíľu som restovala.
  4. Potom som pridala postrúhaný cesnak a posekané chilli a zas som chvíľočku restovala.
  5. Teraz som pridala ostatné bylinky, t.j. tymian, saturejku, bobkový list, korenie, soľ, premiešala som.
  6. Vrátila som do hrnca mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, zaliala pivom a dala som aj mackový cesnak. Zdalo sa mi málo toho piva, pridala som ešte cca 200 ml horúcej vody a dobre som urobila.
  7. Premiešala som, zakryla a šup do rúry na 2,5 až 3 hod. na 150°, kým je mäso mäkké.
    Príloha: hrianky zapečené s franc. horčicou.
  8. A jednoduchý šalát: pekingská kapusta, mackový cesnak, soľ, olivový olej a citr. šťava.
  9. Ďalší jarný pozdrav: začínajú kvitnúť trnky.