Hovädzia polievka
Hovädzí vývar so špikovými knedličkami a zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci na oleji opražíme kosti z každej strany. Pridáme mäso, koreniny, zeleninu, soľ, stonky z petržlenovej vňate,
zalejeme studenou vodou, privedieme k varu
a potom stiahneme na menší plameň. Necháme
pomaly variť zhruba 2 hodiny.
- Zeleninu a špikové kosti vyberieme a necháme
ďalej vývar ťahať približne 3 hodiny. Keď je vývar
hotový, precedíme ho cez jemne sitko, zeleninu
nakrájame a servírujeme spolu s knedličkami.
- Špikové knedličky: Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme strúhanku, špik z kostí a zmäknuté maslo. Všetko
spolu jemne premiešame. Ďalej pridáme žĺtky,
múku a nasekanú petržlenovú vňať, ručne
všetko spolu vymiešame, pridáme podľa chuti mleté čierne korenie soľ a necháme hodinu odstáť
v chladničke. Z hmoty vytvarujeme knedličky,
ktoré varíme v osolenej vode podľa veľkosti 5 až
7 minút.
|