Hovädzia polievka

Hovädzí vývar so špikovými knedličkami a zeleninou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na oleji opražíme kosti z každej strany. Pridáme mäso, koreniny, zeleninu, soľ, stonky z petržlenovej vňate, zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a potom stiahneme na menší plameň. Necháme pomaly variť zhruba 2 hodiny.
  2. Zeleninu a špikové kosti vyberieme a necháme ďalej vývar ťahať približne 3 hodiny. Keď je vývar hotový, precedíme ho cez jemne sitko, zeleninu nakrájame a servírujeme spolu s knedličkami.
  3. Špikové knedličky: Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme strúhanku, špik z kostí a zmäknuté maslo. Všetko spolu jemne premiešame. Ďalej pridáme žĺtky, múku a nasekanú petržlenovú vňať, ručne všetko spolu vymiešame, pridáme podľa chuti mleté čierne korenie soľ a necháme hodinu odstáť v chladničke. Z hmoty vytvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vode podľa veľkosti 5 až 7 minút.