Hovädzí valček na víne a paradajkách (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

No konečne som si našla nejaký čas...tak som ho využila na prípravu ľahkej večere a vlastne aj obeda na druhý deň :) Inšpiráciu som zase hľadala v talianskej kuchyni, hlavne nech je to niečo ľahké a voňavé po bylinkách...Takáto úprava hovädzieho mäsa sa ževraj označuje ako "florentínska" a ja ju možem len doporučiť :)

2
porcie
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila masko: očistiť, odblaniť a výdatne prešpikovať cesnakom, na záver okoreniť mletým čiernym korením a posoliť.
  2. Potom som si na oliváči orestovala zeleninový základ pozostávajúci z nakrájanej cibuľky, stonkového zeleru a stredne veľkej mrkvy. Asi po 2 - 3 minútkach som k základu pridala natrhanú čerstvú bazalku.
  3. A na tento základ prišlo mäso, ktoré som opiekla zo všekých strán aby sa pekne zavrelo.
  4. Podliala som asi 2 dcl suchého červeného vínka a počkala som, kým sa vyparí alkohol...
  5. K takto pripravenému mäsu som šupla jednu konzervu olúpaných rajčín a podliala vývarom, tak aby celý obsah dosahoval tesne pod výšku mäsa.
  6. Zavrela som tlakový hrniec a nechala som to pomaly dusiť presne 40 minút od natlakovania.
  7. Mäsko som vytiahla vedľa a dorobila som si omáčku. To bolo v podstate jednoduché, rozmixovala som tyčovým mixérom celý obsah, osolila som a pridala štipku cukru na vyváženie chutí. Kto by chcel, aby bola omáčka spojitejšia, tak určite by pomohla smotana, alebo trošku múky. Ale už ma poznáte, ja delím ;) Takže mne to úplne stačilo v tejto podobe...
  8. Jedlo je to voňavé, ľahké a nato, že ide o hovädzinu je aj pomerne rýchlo na stole, veď čo je to 40 minútiek...zvlášť, keď si to na sporáku bafká samo ;) Vyskúšajte určite, zase raz je to príjemná obmena s nádychom juhu a leta ;)